Fudbal

S. I.

07. 05. 2021. 12:16 0

Zvezda navija za Siti u finalu, a Čelsi u Premijer ligi

Crvena zvezda je sinoć navijala za Real Madrid jer bi plasman Španaca u veliko finale značuilo i da će prvak Srbije krenuti sigurno iz drugog kola kvalifikacija za narednu Ligu šampiona.

Probojom Čelsija u veliko finale, Crvena zvezda će praktično navijati za Mančester siti u finalu Lige šampiona, ali i za klub iz Londona u Premijer ligi. Jer, ako tim Tomasa Tuhela ostane na četvrtom mestu u Engleskoj i na taj način obezbedi igranje u eliti naredne sezone onda će crveno-beli startovati iz drugog kola kvalifikacija bez obzira na ishod finala u Istanbulu.

Objektivno, Čelsi ima paklen raspored do kraja sezone. Tačno je da ima tri boda više od rivala, da je u sjajnoj formi, ali mu raspored ne ide na ruku. Mnogo više će se znati već u subotu kada "plavci" igraju u Mančesteru protiv Sitija "generalnu probu" za finale u Istanbulu. Siti nema neki poseban imperativ jer će svakako biti prvi, ali pobedom overava titulu. Čelsi zatim dočekuje Arsenal u gradskom derbiju 12. maja, tri dana kasnije igra finale FA Kupa protiv Lestera, pa tri dana kasnije derbi kod kuće protiv istog rivala i na kraju gostuje Aston Vili 23. maja. Pakao.

Vest Hem, koji ima tri boda manje u poslednja četiri kola igra protiv Evertona i Sautemptona kod kuće, odnosno Brajtona i VBA u gostima i realno može da osvoji čak i svih 12 bodova. Totenhem je u igri, ali sa mnogo težim rasporedom (Lids, Vulfsi, Aston Vila, Lester), dok Liverpul ima pet mečeva i sem Junajteda lak raspored (Sautempton, Junajted, VBA, Barnli, Kristal Palas). Čelsi je u prilici da osvoji FA kup i Ligu šampiona, a može da ostane i bez trofeja i bez Lige šampiona.

Paklen raspored će pokazati od čega su satkani Tuhel i njegovi momci, a Zvezda će, nažalost, pratiti šta se dešava jer od toga zavisi i definitivan plan kad će početi pripreme. Ako Čelsi osvoji Ligu šampiona a ne bude među četiri u Premijer ligi, Crvena zvezda će krenuti od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i započeti takmičenje 6/7. jula. Ako Čelsi kroz Premijer ligu obezbedi Ligu šampiona ili izgubi u finalu od Sitija, Zvezda bi startovala od drugog kola odnosno 20/21. jula.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati