Fudbal

S. I.

29. 04. 2021. 15:10 0

ŠPANIJA Luda trka kvarteta posle 37 godina

Završnica španske Primere nikad nije bila uzbudljivija u poslednjih 37 godina jer čak četiri kluba, pet kola pre kraja ima šampionske snove.

Pre dva meseca, kada je Atletiko imao 10 bodova prednosti, malo ko je predviđao neizvesnu završnicu šampionata Španije, a pogotovo da će prvi put posle 37 godina i sezone 1983/84. čak četiri kluba imati realne šanse da prvi prošu klroz cilj. Atletiko ima 73 boda iz 33 kola, Real Madrid 71, Barselona 71 i meč manje koji danas igra protiv Granade (21.00), a Sevilja 70.

Pre 37 godina i sezone 1983/84. vodila se trka između Atletik Bilbaoa, Real Madrida, Barselone i Atletiko Madrida. Pred poslednja četiri kola razlika je bila četiri boda, ali na kraju je slavio Bilbao, koji je sjajno sa klupe vodio Havijer Klemente, od 2006. do 2008. selektor Srbije. Imali su isti broj bodova kao i Real Madrid (49) kao e imao bolji međusobni skor (2:1, 0:0) a i bolju gol razliku. Sjajni Andoni Zubizareta na golu, pa Goikočea, Pači Salinas i Nunjez u odbrani, Galjego i Sola u vezi i Hulio Salinas i Manu Sarabija u špicu doneli su Baskijcima poslednju titulu. Barselona je bila treća sa bodom zaostatka a Atletiko je poklekao u finišu i bio četvrti (42).

Barselona večeras ima šansu da pobedom nad Granadom postane lider Primere ali u poslednjih pet kola odluka će, čini se pasti u 35. kolu 8. i 9. maja. Tada Barselona dočekuje Atletiko Madrid na "Kamp Nou", a Real kod kuće Sevilju. Od ishoda zavisi kakav ćemo finiš gledati, mada stoji da Real zbog polufinala Lige šampiona ima najveću potrošnju igrača. Real i Sevilja igraju tri puta kod kuće, dok Barselona i Atletiko tri puta gostuju. Teren do sada nije igrao važan segment, ali ako se publika vrati na stadione od 2. maja, kao što je najavljeno (5.000 ljudi), onda će i taj navijački huk možda biti presudan.

U svakom slučaju gledaćemo ludu trku kvarteta u Primeri što će samoj završnici dati dosatnu draž.

KO S KIM DO KRAJA U PRIMERI

ATLETIKO M. (73)

Elče (g)

Barselona (g)

Sosijedad (d)

Osasuna (d)

Valjadolid (g)

REAL MADRID (71)

Osasuna (d)

Sevilja (d)

Granada (g)

Atletik B. (g)

Viljareal (d)

BARSELONA (71 meč manje)

Granada (d)

Valensija (g)

Atletiko M. (d)

Levante (g)

Selta (d)

Eibar (g)

SEVILJA (70)

Atletik B. (d)

Real M. (g)

Valensija (d)

Viljareal (g)

Alaves (d)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati