Fudbal

Milan Zarić

27. 04. 2021. 21:46 1

Smrt Maradone mogla da se izbegne: Lekari idu u zatvor?

Izašao je još jedan lekarski izveštaj koji opisuje uzroke i okolnosti smrti Dijega Armanda Maradone, koji je preminuo krajem novembra prošle godine.

Argentinac je godinama imao hronične probleme sa srcem i imao je nekoliko operacija. Prošlog meseca u javnost je procurio transkript razgovora koji otkriva kako su lekari bili svesni velike opasnosti u slučaju da se odluče za operaciju, a sada su pred njima novi problemi.

Novi izveštaj, kojeg je objavilo posebno povereništvo imenovano od strane argentinske vlade, potvrdilo je da je Maradona umro od zastoja srca i hjoničnih problema, ali su na svetlo dana izneli nove činjenice.

Jedna od njih je da je postojalo zanemarivanje pacijenta u procesu oporavka i nege, što je uticalo na naglo pogoršanje njegovog opšteg stanja i smrt. Pod posebnom analizom bila je i Maradonina kuća za koju je ocenjeno da nije zadovoljila ni najniže kriterijume u pogledu opreme i lekova koji bi morali da budu na raspolaganju pacijentu u Maradoninom stanju.

U izveštaju se može i videti kako lekari nisu bili u potpunosti upoznati sa svim zdravstvenim problemima pacijenta zbog izostanaka redovne kontrole. Argentinski mediji pišu kako bi lekari mogli da budu optuženi za ubistvo iz nehata. Dodatni pritisak vrše Maradonini obožavaoci koji su prošlog meseca izašli na ulice sa željom da se sve okolnosti njegove smrti razjasne, a odgovorni procesuiraju.

"Nije umro, ubili su ga", poručili su sa protesta ispred Obeliska u Buenos Ajresu, gde su njegovi navijači mahali zastavama i pevali pesme u znak poštovanja prema "El Pibeu". Na skupu su bile i bivša Maradonina supruga Klaudija Viljafane, kao i dve njegove ćerke, Dalma i Đanina. "Pravda za Dijega", "Želimo suđenje i kažnjavanje krivih", bili su neki od transparenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati