Fudbal

Direktno.rs

18. 04. 2021. 16:39 0

SERIJA A Atalanta posle 20 godina srušila Juventus

Atalanta je golom Ukrajinca Ruslana Malinovskog uj 87. minutu pobedila Juventus 1:0 (0:0) u derbiju kola Serije A i zakopliokovala borbu šampiona za plasman u Ligu šampiona jer se od titule već oprostio.

Dinamičan je bio derbi meč u Bergamu. Atalanta je bolje ušla u meč, imala je dve prilike (Murijel, Pesina), da bi Juventus u drugom delu preko Morate i Kvadrata propustio dve kolosalne prilike. Odsustvo povređenog Kristijaan Ronalda nije se osetio u igru Juventusa jer su Morata i Dibala uigran tandem.

Više je želela Atalanta pobedu pogotovo jer je poslednji prvenstveni uspeh ostvarila pre 20 godina. U prethodne 32 utakmice Juventus nije bivao poražen od ekipe iz Bergama, ali danas je bio taj dan. Malinovski je prvo sjajno šutirao iz slobodnog udarca u 86. minutu sa 30 metara ali je Ščešnji odbranio, da bi posle kornera levonogi bombarder jako šutirao sa 18 metara, lopta je zakačila Aleksa Sandra, promenila smer i završila u mreži. Atalanta je preskočila Juve i sada je treća, "Stara dama" ne samo što je izgubila titulu već će imati mnogo muka da odbrani četvrto mesto.

Milan je bez Zlatana Ibrahimovića jedva slomio otpor Đenove 2:1 (1:1). Ante Rebić je doneo prednost "roso-nerima" u 13. minutu, Matija Destro je izjednačio u 37, a Skamaka, napadač Đenove je autogolom tri boda ostzavio domaćinu. Inače, Milan želi da angažuje Skamaku...

Lacio je očekivano, ali uz mnogo višpe muke, i bez trenera Simonea Inzagija (koronavirus), pobedio Benevento 5:3 (3:1). Sergej Milinković Savić je dirigovao igrom domaćina koji su tri gola postigli u 26 minuta (Depaoli 10 a.g, Imobile 20 na asistenciju SMS, Korea 36), dok je Sauz (45) samo umanjio prednost na poluvremenu. Prštalo je na sve sgtrane i u nastavku, Montipo je postiogao autgfolo u 48. minutu za 4:1, Imobile je u 55. minutu promašio penal za Lacio, da bi Viola na drugoj stzrani sa bele tačke smanjio u 62. minutu. Da sudija Đersini nije procenio da je Lapadula napravio faul u napadu već u 66. minutu bilo bi 4:3. Međutim, VAR je spasao "lacijale" tada ali ne i uj 85. mkinutu kada je Glik uneo potpunu neizvesnost u meč.Ipak, u naletu gostiju, Ćiro Imobile je u šestom minutu nadoknade postavio konačnih 5:3. .

Orsolini (12) i Barou (18) doneli su Bolonji brzu prednost nad Specijom, ali je ISmaili (34) vratio Speciji neizvesnost meču. Međutim, ekipa Sinišpe Mihajlovića igrala je dobro danas i golovima Svanberga u 54. i 60. minutu rešpila meč u svoju korist. Ovim trijumfom Bolonja je ušla u mirnu luku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati