Fudbal

Direktno.rs

17. 04. 2021. 17:23 0

Potresna ispovest asa: Razmišljao sam šta ćemo danas jesti

Đanluka Skamaka, talentovani italijanski napadač, dao je dirljiv intervju za Sportsweek koji izlazi u sklopu La Gazzette dello Sport. U italijanskim medijima Skamaka se naziva "lošim momkom" zbog impresivnog fizičkog stanja i brojnih tetovaža koje prekrivaju njegovo telo. Ali italijanski fudbaler van terena potpuno je druga osoba, skroman dečak prepun snova, čija će vas istorija možda naterati na razmišljanje.

Mladi napadač Đenove je govorio upravo o tome kako su mu ljudi često sudili na osnovu samog izgleda.

- Kažu da sam lud jer sam tetoviran i da sam arogantan jer sam sa 16 godina otišao iz Rome da igram u PSV. Neko me čak nazvao negativcem jer se menjam na terenu, a ja samo igram da pobedim - rekao je Skamaka.

U sledećem delu razgovora Skamaka se osvrnuo na teška vremena svog detinjstva, kada je odrastao u predgrađu Rima u siromaštvu.

- Moj je tata radio kao vozač šlepera, a mama je bila frizerka, ali tada su je otpustili i brinuli se o kući. Dobili smo socijalni stan koji nam je oduzet kad sam počeo zarađivati dok sam igrao fudbal. Ponekad kod kuće nismo imali vode ni struje. Dok sam išao u školu, razmišljao sam o tome šta ćemo danas jesti.

Porede ga sa Zlatanom Ibrahimovićem, a on nema ništa protiv da igraju zajedno u Milanu.

- Mislim da je za najboljeg mladog igrača da što više uči od iskusnijih. A naravno, ako odete u ekipu u kojoj ste zamena jednom majstoru od 39 godina, to mi uopšte ne smeta. To je za mene podsticaj. Igram Seriju A i vidim samo dobre stvari. Postoje mnoge glasine o mojoj budućnosti, a ja kao i mnoga deca sanjao sam o tome da zaigram tamo - u Milanu.

Skamaki ove sezone ide jako dobro. U 24 utakmice u svim takmičenjima postigao je već devet golova i dve asistencije. Proslavio se i nastupima u dresu mladu italijanske reprezentacije.

Povezivao se i sa Juventusom, ali čini se da mu je Milan ipak najdraži tim u Italiji. Zanimljivo da će baš sutra Milan biti domaćin Đenovi u meču koji počinje u 12.30 sati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati