Fudbal

S. I.

16. 04. 2021. 13:46 0

Zvezda navija za Real i Siti u polufinalu Lige šampiona

Real Madrid i Mančester siti imaće nekoliko miliona navijača više u polufinalu Lige šampiona jer će svi kojima su Crvena zvezda, Slavija iz Praga i prvak Danske pri srcu navijati za Madriđane i "građane".

Šampionu Srbije koji nezadrživo grabi ka odbrani titule, od velike je važnosti da osvajač Lige šampiona i kroz nacionalni šampiona obezbedi plasman u LŠ jer bi u tom slučaju startovali iz drugog kola kvalifikacija 20. jula. Zato će naklonost crveno-belih ići ka Realu i Sitiju, koji su taj posao odradili, a ne ka njihovim rivalima Čelsiju, odnosno Pari sen Žermenu.

Jer ako oni prođu u finale, u Zvezdi ne mogu da prave planove sve do finala 29. maja u Istanbulu ili do kraja španske i francuske lige dok se ne sazna da li su plavci iz Lodnona uspeli da budu četvrti ili Parižani najmanje drugi. I da pojasnimo, osim Zvezde za Siti i Real navijaju prvak Danske jer će igrati od plej-ofa umesto od trećeg kola, kao i Slavija iz Praga jer novi-stari prvak Češke onda kreće iz trećeg umesto iz drugog kola.

Crvena zvezda sa koeficijentom 32,500 biće povlašćena do plej-ofa za Ligu šampiona. U najlošijem slučaju startuje 6/7. odnosno 13/14. jula u prvom kolu kvalifikacija gde će joj teži rivali od ostalih biti Sarajevo, Žalgiris, Alaskert, Škendija, Dinamo Tbilisi. U drugom kolu koje se igra 20/21. i 27/28. jula "mina" je i mađarski prvak Ferencvaroš koji je prošle sezone igrao Ligu šampiona i izbacio Dinamo. Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija na programu je 15/16. juna.

Treće kolo kvalifikacija je najvažnije jer u slučaju pobede i prolaska u plej-of Zvezda ne bi samo došla u predvorje Lige šampiona, već bi automatski izborila grupnu fazu Lige Evrope, ali i pet miliona evra bonusa koje dobijaju poraženi u ovoj rundi. U trećem kolu Zvezda je povlašćena, ali za potencijalne rivale, na nekoj provizornoj listi koju trenutno možemo da napravimo, može da ima Ludogorec (Bugarska), Karabag (Azerbejdžan), Malme (Švedska), Legiju (Poljska), Makabi Tel Aviv (Izrael). Treća runda igra se 3/4. avgusta i 10. avgusta (žreb za ovu rundu je 19. jula).

Ako dođe do plej-ofa, Zvezda će izvesno biti u slabijem šeširu a za eventualne rivale može imati Olimpijakos, Dinamo Zagreb, Slaviju Prag i Jang Bojs, naravno ako onbi prošu svoje prepreke. Plej-of je na programu 17/18. i 24/25. avgusta (žreb 2. avgusta).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati