Fudbal

Milan Zarić

14. 04. 2021. 22:53 0

Liverpul sve promašio, Real ide dalje! Prošao i Siti

Fudbaleri Liverpula ispali su u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto su u revanšu odigrali sa Realom 0:0, te je "kraljevski" klub ukupnom pobedom od 3:1 otišao u polufinale. U ovoj fazi takmičenja je i Mančester siti, koji je u revanšu posle preokreta savladao Borusiju iz Dortmunda sa 2:1 i sa ukupnih 4:2 je otišao dalje.

Real je u prvom meču na svom stadionu slavio sa 3:1 i u revanšu je imao jasan plan - da što duže odoli protivniku i po mogućstvu neporažen napusti "Enfild". U tome su i uspeli, mada je rezultat mogao da bude i kudikamo drugačiji, samo da je Liverpul iskoristio jednu od mnogobrojnih šansi.

Jednostavno, bili su svesni "crveni" da vreme ne radi za njih, pa su od samog početka krenuli svim silama ka golu Reala. Tako je već u trećem minutu odličan pas dobio Mohamed Salah, izašao je pred golmana Madriđana Tiba Kurtou, međutim belgijski čuvar mreže je zaustavio njegov udarac.

Veliku šansu je imao i Džejms Milner u 11. minutu, kada je tukao sa ivice šesnaesterca, ali je i njegov pokušaj znao da zaustavi Kurtoa, koji je izvukao loptu iz mreže.

Nastavio je Liverpul da i posle ta dva promašaja napada, dok je Real pokušao blokom da odbije nalete i iskoristi neku šansu u kontri, ako mu se ukaže. Međutim, "crveni" su bili ti koji su dominirali, ali gola nikako nije bilo. Pa čak ni u 41. minutu, kada je Salah dobio odličnu loptu od Manea, no šut mu je završio preko gola.

Do kraja poluvremena je još Vajnaldum pokušao, ali prilično neprecizno. Nije Liverpul uspeo da iskoristi makar jednu od mnogobrojnih šansi, međutim od napada nije odustajao.

Tako je Firmino iz peterca pokušao da matira Kurtou, poslao je loptu u ugao, ali je čuvar mreže Reala jednostavno bio nesavladiv večeras.

Ujedno, to je bila i poslednja velika šansa Liverpula na meču, dok je u finišu Real pretio i mogao je i da se raduje na "Enfildu". Tako je Vinisijus istrčao sjajnu kontru, našao se pred Alisonom, koji je na vreme istrčao i otklonio je opasnost, ostavivši tako Liverpul u životu.

Veliku šansu je imao i Benzema, ali ni on nije bio precizan, pa se do kraja rezultat nije menjao. Zadovoljniji zbog toga bili su "kraljevići", koji su otišli u polufinale Lige šampiona na megdan Čelsiju.

Među četiri najbolja je i Mančester siti, koji je imao problema u revanšu, ali je posle preokreta pobedio Dortmund sa 2:1 i sa ukupnih 4:2 je prošao dalje. Međutim, na poluvremenu nije izgledalo da će izabranici Pepa Gvardiole slavljenički da napuste stadion u Dortmundu.

Znali su "milioneri" da posle 1:2 iz prvog meča moraju da napadnu, te da im je samo gol potreban kako bi prišli dalje. Do njega su došli već u 15. minutu, kada je mladi Belingem savladao Edersona. Ali, da bi prošli dalje, igrači Dortmunda su morali i da sačuvaju svoju mrežu. To su uradili, ali samo do 55. minuta.

Tada je Emre Džan igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku, a tu njegovu odluku je potvrdio i VAR. Odgovornost je preuzeo Rijad Marez, koji je mirno realizovao najstrožu kaznu i doneo je rezultat koji Siti vodi u polufinale.

Nisu se, međutim, remijem na "Signal Iduni" zadovoljavali "građani", već su krenuli i po pobedu. Imali su odlične šanse Rodri i De Brujne, na drugoj strani je opasno pretio Humels, ali su ti napadi prošli bez gola.

To nije bilo slučaj u 75. minutu, kada je junak Mančester sitija iz prvog meča Fil Foden rešio sve dileme oko konačnog ishoda. Nije oklevao engleski reprezentativac, dobio je loptu izvan šesnaesterca, raspalio je po njoj i savladao je nemoćnog Hica.

Tim rezultatom je i okončan meč, pa je Mančester siti otišao u polufinale, gde će na megdan Pari Sen Žermenu. Kakav će to spektakl da bude!

LIVERPUL - REAL MADRID 0:0 - prvi meč 1:3

Stadion: "Enfild". Igrano bez navijača. Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija). Žuti kartoni: Robertson, Filips (Liverpul), Kazemiro (Real Madrid).

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Arnold, Filips, Kabak (od 60. Žota), Robertson - Fabinjo, Vajnaldum, Milner (od 60. Alkantara) - Salah, Mane (od 82. Okslejd-Čemberlen), Firmino (od 82. Šaćiri).

REAL MADRID: Kurtoa - Valverde, Militao, Načo, Mendi - Kazemiro, Modrić, Kros (od 72. Odriozola) - Asensio (od 82. Isko), Vinisijus (od 72. Rodrigo), Benzema.

BORUSIJA DORTMUND - MANČESTER SITI 1:2 (1:0)

Stadion: "Signal Iduna Park". Igrano bez navijača. Strelci: Belingem u 15. minutu za Borusiju Dortmund, a Marez u 55. iz penala i Foden u 75. za Mančester siti. Sudija: Karlos del Sero Grande (Španija). Žuti karton: Belingem (Borusija Dortmund).

BORUSIJA DORTMUND: Hic - Bauza (od 81. Tiges), Akandži, Humels, Gereiro - Džan, Belingem (od 80. Brant), Dahud (od 75. Azar) - Knauf (od 68. Rejna), Rojs, Haland.

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Stouns, Dijaš, Zinčenko - Rodri, De Brujne, Gundogan - Marez (od 80. Sterling), Foden, Silva.

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA, REVANŠI

UTORAK

PSŽ - Bajern Minhen 0:1 (0:1) - prvi meč 3:2

Čelsi - Porto 0:1 (0:0) - prvi meč 2:0

SREDA

Liverpul - Real Madrid 0:0 - prvi meč 1:3

Borusija Dortmund - Mančester siti 1:2 (1:0) - prvi meč 1:2

POLUFINALE

PSŽ - Mančester siti

Čelsi - Real Madrid

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati