Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

14. 04. 2021. 16:09 0

FIFA i UEFA izbacuju Ibru iz fudbala zbog suvlasništva u kladionici

Zlatan Ibrahimović bi mogao da bude doživotno izbačen iz fudbala od strane FIFA i UEFA ukoliko se utvrdi da jedna od njegovih kompanija ima udela u kladioničarskom biznisu, tvrde švedski mediji.

Portal "Sportbladet" ističe da firma "Unknown AB", čiji je jedan od vlasnika švedski fudbaler, ima 10 procenata u upravljačkoj strukturi kladionice "Bethard.com".

Ako se utvrdi da je ovo tačno, Ibrahimović će se naći pod istragom UEFA i FIFA jer je strogo zabranjeno igračima bilo kakvo klađenje, ali i umešanost u kladioničarski biznis na bilo koji način. Izvršni direktor kladionice "Bethard" Erik Skarp potvrdio je Sportbladetu da je švedski napadač i dalje vlasnik udela u "Bethardovom" jedinom akcionaru "Gamedai Group PLC".

Švedski mediji pišu da bi Zlatan mogao da bude kažnjen i novčano do 100 miliona evra ili da bude suspendovan iz fudbala na maksimalne tri godine, ako se ispostavi da je prekršio pravila, mada niko ne veruje da je jedan takav sportsmen na bilo koji način želeo da utiče na rezultate Milana ili selekciej Švedske. Oglasio se i FS Švedske.

- Nismo razgovarali sa Zlatanom. Ne razmišljam o mogućoj kazni za njega, ali bih voleo da dobijem precisznije informacije od FIFA vezano za regulative u oko ovog slučaja i kako se one interpretetiraju - izjavio je generalni skretar švedskog fudbalskog saveza Hakan Sjorstrand.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati