Fudbal

Milan Zarić

13. 04. 2021. 22:53 0

PIROVA POBEDA: PSŽ ide dalje, Bajern ostao bez krune!

Fudbaleri minhenskog Bajerna su u revanšu savladali Pari Sen Žermen sa 1:0, ali nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Lige šampiona, jer su kod kuće u prvom meču izgubili sa 3:2, pa su ispali na osnovu manjeg broja golova u gostima. Pored "svetaca" u polufinale je otišao i Čelsi, koji je posle 2:0 u prvom meču, u revanšu izgubio od Porta sa 0:1, ali to nije ugrozilo plasman u narednu fazu.

 Bajern je u prošlom duelu protiv Parižana doživeo prvi poraz posle dve godine u Ligi šampiona, čime je sebe doveo u veoma težak položaj. Jer, posle tih 2:3 iz Minhena, bio im je potreban podvig u Parizu i trijumf od dva gola razlike. Takav epilog se nije dogodio, Bavarci su slavili "samo" sa 1:0, te su ispali.

Iako je postignut samo jedan gol na "Parku Prinčeva", igrao se atomski fudbal. Posebno u prvom poluvremenu. Ređale su se šanse od prvog minuta i prosto je neverovatno da se na gol čekalo sve do 40. minuta.

Praktično se igralo spuštenih gardova, te je tako Kilijan Mbape već u trećem mintuu imao kolosalnu priliku, međutim zamalo je bio neprecizan, te je lopta odskakutala pored gola.

U 27. minutu je u jednako dobroj situaciji bio Džošua Kimih, međutim i njegov šut je otišao pored gola. A onda, od 28. do 39. minuta viđen je šou Nejmara, koji se našao u četiri odlične prilike, ali je sva četiri puta bio neprecizan.

Dva puta je njegov udarac zaustavio Manuel Nojer, dok su se po jednom isprečile stativa i prečka.

Previše je šansi propustio Brazilac i sve je to jednostavno moralo da dođe na naplatu. A došlo je u 40. minutu. Tada se posle odbitka najbolje snašao Erik Maksim Čupo-Moting, nadskočio je Kimpembea i doneo je prednost Bajernu - 0:1.

Do kraja poluvremena je Alaba imao šansu da duplira prednost, međutim šut sa distance mu je odbranio Kejlor Navas. Austrijanac je bio u odličnoj situaciji i u 47. minutu, no šutirao je zamalo pored gola.

Sredinom drugog poluvremena su pretili Di Marija i Miler, ali neuspešno, da bi u 79. minutu Kilijan Mbape pogodio mrežu protivnika, ali nije doneo izjednačenje. Nakon te šanse viđena je još samo jedna, ali Liroj Sane nije bio precizan, pa se rezultat nije menjao na "Parku Prinčeva", gde je PSŽ izgubio, ali je prošao dalje!

Sa druge strane, Bajern je ispao u četvrtfinalu, pa će Evropa dobiti novog vladara. Ko će to biti - ostaje tek da se vidi.

Kada je reč o drugom meču odigranom večeras, na njemu je bilo neizvesnosti u sudijskoj nadoknadi. Čelsi je slavio u prvom meču kao formalni gost sa 2:0, pa se činilo da neće imati problema da prednost u revanšu sačuva.

Čelsi je 92 minuta sve kontrolisao, da bi u sudijskoj nadoknadi primio gol, koji je postigao Taremi i tako doneo "pirovu pobedu" Portugalcima od 0:1.

Naš Marko Grujić je bio starter u ekipi Porta, za koji je igrao do 63. minuta, kada je umesto njega u igru ušao upravo Taremi.

PSŽ - BAJERN MINHEN 0:1 (0:1) - prvi meč 3:2

Stadion: "Park Prinčeva" u Parizu. Igrano bez navijača. Strelac: Čupo-Moting u 40. minutu. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Žuti kartoni: Dagba, Erera (PSŽ), Alaba, Miler (Bajern Minhen).

PSŽ: Navas - Dagba, Danilo, Kimpembe, Dijalo (od 59. Baker) - Gaj, Paredes - Di Marija (od 88. Erera), Nejmar, Draksler (od 73. Kin) - Mbape.

BAJERN MINHEN: Nojer - Pavar, Boateng, Ernandez, Dejvis (od 71. Musijala) - Kimih, Alaba - Sane, Miler, Koman - Čupo-Moting (od 85. Martinez).

ČELSI - PORTO 0:1 (0:0) - prvi meč 2:0

Stadion: "Ramon Sančez Pishuan" u Sevilji. Igrano bez navijača. Strelac: Taremi u 90+4. minutu. Sudija: Klemon Turpan (Francuska). Žuti kartoni: Oliveira, Korona, Pepe, Dijaz, Taremi (Porto).

ČELSI: Mendi - Aspilikueta, Silva, Ridiger - Džejms, Žoržinjo, Kante, Čilvel - Maunt (od 86. Zijeh), Pulišić, Haverc (od 90+2. Žiru).

PORTO: Markesin - Manafa (od 75. Nanu), Mbemba, Pepe, Sanusi - Grujić (od 63. Taremi), Oliveira (od 84. Vijeira), Uribe - Korona (od 75. Dijaz), Otavio, Marega (od 75. Evanilson).

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE (REVANŠI)

UTORAK

PSŽ - Bajern Minhen 0:1 (0:1) - prvi meč 3:2

Čelsi - Porto 0:1 (0:0) - prvi meč 2:0

SREDA

21.00 Liverpul - Real Madrid - prvi meč 1:3

21.00 Borusija Dortmund - Mančester siti - prvi meč 1:2

POLUFINALE

PSŽ - Borusija Dortmund / Mančester siti

Čelsi - Liverpul / Real Madrid

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati