Fudbal

Milan Zarić

13. 04. 2021. 06:57 0

Bajern bez pola tima ide po podvig u Pariz

Bajern iz Minhena je prošle srede nadigrao Pari Sen Žermen u svakom smislu, osim u postizanju golova, tako da je morao da se pomiri s porazom na svom terenu - 2:3 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Pariski revanš četvrtfinala Lige šampiona na programu je večeras od 21 sat, a ekspedicija bavarskog velikana se zaputila u Francusku još slabija nego što je bila u prvom meču.

Mada se juče vratio na teren i počeo da trčkara, jasno je bilo da Robert Levandovski neće biti u konkurenciji za sastav. Nada da će se Serž Gnabri oporaviti tinjala je tokom prošle nedelje, da bi se ovog vikenda ugasila. A novi hendikep u odnosu na utakmicu u Minhenu jeste opcija manje u defanzivnoj liniji, pošto je i Niklas Zule definitivno otpao.

Izostanak samo ove trojke grdan bi problem bio za aktuelnog šampiona Evrope, a to je ustvari samo deo problema s kojima se Hansi Flik suočava.

Nisu standardni, međutim za ovakvu utakmicu Bajernu bi i te kako dobro došle alternative poput Korentana Tolisoa, Marka Roke i pre svega Daglasa Koste. I to nije sve. Bez obzira što ih nije bilo za vikend protiv Union Berlina (1:1) i što su imali vremena za oporavak, kraj imena Lukasa Ernandeza i Leona Gorecke i dalje stoji status "roviti". Iliti pod znakom pitanja za maskimalne napore i svih 90 (120) minuta fudbala.

Sa druge strane, mnogo manje problema ima Maurisio Poketino, trener Pari Sen Žermena, ali ni on ne može da računa na najjači tim. Jer, zbog povreda sigurno na terenu neće biti Bernata i Ikardija, dok iznad imena Dijaloa, Kurzave i Markinjosa stoji znak pitanja.

Međutim, ono što je bitno za trenera "svetaca" jeste što će braniti prednost od 3:2 iz prvog meča sa ornim i spremnim zvezdama Di Marijom, Mbapeom, Nejmarom, Paredesom, što će svakako biti veliki plus da Parižani naprave još jedan korak do same završnice.

Podsetimo i to, večeras igraju još Čelsi i Porto i čini se da "plavci" neće imati veliki problem u revanšu. Jer, u prvom meču u Sevilji su slavili sa 2:0, pa će kao domaćini imati veliku šansu da se plasiraju među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Hoće li u tome uspeti, saznaćemo večeras oko 23 sata. Ili možda pola sata kasnije, ako Porto uspe da napravi iznenađenje i izbori se za produžetke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati