Fudbal

Direktno.rs

11. 04. 2021. 19:40 0

Preokret Junajteda, Murinjo i Totenhem sve dalje od LŠ

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Totenhem u Londonu u derbiju 31. kola Premijer lige sa 3:1, i to posle velikog preokreta. "Crveni đavoli" su se trijumfom učvrstili na drugom mestu tabele sa 63 boda, sedam više od trećeplasiranog Lestera, a 11 manje u odnosu na lidera Mančester siti. Sa druge strane, izabranici Žozea Murinja gube korak u borbi za Ligu šampiona i sada su sedmi sa 49 poena, šest manje od četvrtoplasiranog Vest Hema.

U prvom poluvremenu na stadionu Totenhema viđen je samo jedan šut u okvir gola, ne računajući poništeni pogodak Edinsona Kavanija, i iz njega su domaći poveli. U 40. minutu je Lukas Moura proigrao u šesnaestercu Hjeung-Min Sona, a ovaj rutinski savladao Dina Hendersona za prednost ekipe Žozea Murinja na velikom odmoru.

Koliko je Junajted bio loš u prvom, toliko je bio dobar u drugom poluvremenu. U tom delu igre u potpunosti je nadigrao rivala koji mu je u prvom delu sezone naneo najteži poraz u istoriji Premijer lige (6:1) i sa tri pogotka mu servirao malu osvetu.

Fred je golom iz odbitka u 57. minutu poravnao rezultat, pre nego što se dogodio možda i ključan momenat na utakmici. Ole Gunar Solskjer je 15 minuta kasnije na teren poslao Mejsona Grinvuda, koji je asistencijom i golom opravdao ulogu džokera.

Najpre je mladi Englez majstorskim centaršutom ka Edinsonu Kavaniju kumovao preokretu u 79. minutu, da bi na kraju u šestom minutu sudijske nadoknade potvrdio slavlje svog tima.

Totenhem je u međuvremenu mogao da ugrozi gol gostiju u dva navrata. U prvom je udarac Harija Kejna zaustavio Henderson, a kod drugog je stativa spasla Junajted. Kavani je u toj situaciji nespretno reagovao i umalo postigao autogol glavom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati