Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

08. 04. 2021. 21:16 5

Loša organizacija: Zvezda na tepetu posle derbija

Crvena zvezda je pala na organizaciji još jedne utakmice takozvanog "visokog rizika". Posle 164. večitog derbija, crveno-beli će se ponovo naći pred članovima Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Službena lica, na čelu sa delegatom Časlavom Lukićem iz Valjeva, u izveštajima posle najveće utakmice srpskog fudbala, takstativno su nabrojala spisak propusta organizatora. U svečanim i novinarskoj loži našao se veliki broj navijača, čime je direktno prekršen Protokol o organizaciji utakmica u doba koronavirusa. Mnogi od njih nisu nosili maske, niti se pridržavali predviđenih mera u borbi protiv kovida-19, piše Sport klub.

Prema slobodnim procenama delegata i saradnika, u ložama se našlo preko 600 ljudi.

Nije to bilo sve… Navijači Crvene zvezde organizovali su i bakljadu i zapalili nekoliko dimnih bombi tokom utakmice, uglavnom, posle pogotka Mirka Ivanića. Službena lica precizno su evidentirala propuste i izveštaje dostavila Aleksandru Piviću, direktoru Super i Prve lige Srbije. Konačnu reč o visini kazne daće članovi Disciplinske komisije FSS, posle pokretanja postupka.

Podsetimo, incidenti sličnog sadržaja evidentirani su i na prethodnom, 163. prvenstvenom susretu Partizana i Crvene zvezde. Crno-beli su, takođe, bezobzirno smeštali navijače u svečanoj i novinarskim ložama, čak i iza golova, pa je jedan od izgrednika loptom gađao Milana Borjana, kapitena crveno-belih. Klupski predstavnici nisu ni poštovali socijalnu distancu, niti nosili maske na tribinama i klupama za rezervne fudbalere.

Domaći klub kažnjen je krajem oktobra prošle godine sa milion, a gostujući ukupno 300.000 dinara… Sankcionisani su i zvaničnici Partizana i Crvene zvezde, Miloš Vazura i Zvezdan Terzić. Kasnije se vodio spor Milana Borjana i prof. Vladimira Vuletića, međutim, fudbalski organi, Disciplinska i Komisija za žalbe, oglasili su se nenadležnim i zainteresovane strane uputili na redovan sud.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati