Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

08. 04. 2021. 18:20 0

GRCI PIŠU: Milojević se vraća u Atinu

Posle rastanka sa Al Ahlijem iz Džede, Vladan Milojević se odmara u Beogradu i traži novi izazov u karijeri. Po pisanju grčkih medija, to bi mogao da bude AEK.

Bivši trener Crvene zvezde odavno je poznat tamošnjim sportskim radnicima po uspešnom vođenju Panioniosa, a gazda žuto-crnih Dimitris Melisanidis navodno je kao prvu opciju umesto Manola Himeneza odredio upravo 51-godišnjeg Aranđelovčanina.

U AEK-u nisu zadovoljni petim mestom na tabeli, a četiri uzastopna poraza dodatno su podgrejala atmosferu u klubu. Posle sinoćnih 0:1 kod kuće protiv PAOK-a u prvoj utakmici polufinala kupa, Špancu su dani odbrojani, pišu Grci.

Milojević je Panionios vodio u sezoni 2016/17, tokom koje je atinski klub dugo bio konkurentan Olimpijakosu za vrh tabele. Na kraju je završio kao peti i izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, Prethodno je srpski trener uspeo da probudi kiparsku Omoniju i takođe je izvede na međunarodnu scenu.

Sve to dovoljno je pomenutom Melisanidisu da poželi Milojevića na klupi svog kluba, a posebno rezultati koje je ostvarivao sa Crvenom zvezdom. Mladi strateg je uveo klub dva puta u Ligu šampiona i jednom u Ligu Evrope, uz to donevši dve titule i za treću uzastopnu ostavivši Dejanu Stankoviću ogromnu zalihu.

Nije ovo prvi put da se Vladan Milojević dovodi u vezu sa povratkom u Grčku. Još dok je bio trener Crvene zvezde pominjalo se da bi mogao u Olimpijakos umesto Pedra Martinsa, ali je Portugalac uspeo da zadrži poziciju. Jedna od presudnih utakmica bila je triler pobeda u međusobnom okršaju dvojice trenera u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona prošle sezone. Golom iz penala u 87. minutu Olimpijakos je pobedio 2:1 i izborio ostanak na međunarodnoj sceni kroz Ligu Evrope. Osvojena je potom i titula u prvenstvu Grčke, a još jedna je na dohvat ruke.

Među imenima koja bi mogla na AEK-ovu klubu grčki mediji pominju i Razvana Lučeskua, koji je poput Milojevića do pre mesec dana radio u Saudijskoj Arabiji. Rumun je dve godine bio trener Al Hilala iz Rijada, a prethodno je vodio PAOK.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati