Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

04. 04. 2021. 09:50 2

"Ovde ne postoji autoritet znanja, već autoritet imena"

Vladan Milojević, bivši trener Crvene zvezde koji je nedavno napustio kormilo Al Ahlija upozorio je na jedan od najvećih problema u srpskom fudbalu a vezan je ne samo za struku već i za rukovođenje klubom.

U opširnom intervjuu za "Mozzartsport" u kome je govorio i o Al Ahliju, razlozima odlaska, Crvenoj zvezdi, osporavnjima uspeha, citirajući Marka Nikolića, trenera Lokomotive iz Moskve, dotakao se struke.

- Samo u fudbalu se daje ocena da li si igrao dobro ili loše, bez obzira na rezultat. U ostalim sportovima to nije slučaj. Vi ćete u košaraci imati rezultat, ne znate da li se igralo ofanzivno ili defanzivno. Tako je i u rukometu, vaterpolu... Najviše se u Srbiji gleda i komentariše. Dobio si sa 3:0, ali je igra bila nikakva. To je stvar iz koje ne možemo da izađemo. Nama odgovara da pričamo kako smo izgubili utakmicu, ali smo igrali lepo. Ja sam za to da uopšte ne igramo lepo, samo da dobijemo meč. To je moja filozofija. Rezultat je merilo svega. Niko te ne pita kako si do njega došao. Nekada ne možeš da igraš lepo, imaš protivnika. To je Marko jednom prilikom lepo objasnio. Pametan je i sjajan stručnjak. Mi treba da gajimo njega, kao i Saleta Stanojevića. Ali mi nećemo gajiti takve trener, jer ima tamo neki... Uvek je taj drugi bolji - rekao je Milojević.

A, zatim i izustio ono što je suština u srpskom fudbalu:

- Ovde ne postoji autoritet znanja, već autoritet imena. Ako je neko veliko ime, znači da taj sve zna. To uopšte ne mora da bude tačno. Mi imamo puno domaćih trenera kojima treba davati šansu. Kao dete koje odrasta. Ovde je stalno neka negacija, uvek ćemo da nađemo manu...

Nije negirao da je imao pozive sa Terazija 35 i da je bio jedan od kandidata za selektora Srbije.

- To sada nije bitno. Stojimo svi na raspologanju zemlji, u ovom trenutku je potrebna podrška reprezentaciji i Piksiju. Samo im treba davati vetar u leđa. Nemam dilemu da će sve na kraju biti super. Treba vremena, a u fudbalu nema vremena - zaključio je naš trener intervju za "Mozzartsport".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati