Fudbal

S. I.

01. 04. 2021. 06:00 0

RENDGEN Mitrovići držali čas, Tadić mora više

Srbija je položila martovski ispit sa vrlo dobrom ocenom, sedam bodova na tri meča, igra koja se nazire i angažman koji je za svaku pohvalu doneli su uspeh i nadu u plasman na SP u Kataru.

Kako su izgledi "orlovi" na samom terenu mimo rezultatam i euforičnog likovanja? Manje više solidno, ali kad imate Aleksandar Mitrovića u ovom izdanju, kada bljesne suvi kvalitet Dušana Tadića, Sergeja Milinkovića, ekstra brzina Nemanje Radonjića, stabilnost i srčanost Stefana Mitrovića i Nemanje Gudelja, ponajviše jedna timska igra i duh, onda se ostvari na terenu ono što se i zasluži.

Pokušali smo da napravimo mali skener učinka reprezentativaca na osnovu viđenog, s tim da je jako teško oceniti nekog ako ne znate kakve mu je zahtreve u datom meču dao trener.

GOLMANI

Marko Dmitrović 180 (90, 90, -): Mnogo bolje brani u Primeri, gol nesporazum sa Mitrovićem nas je koštao mirnije završnice protiv Irske, a nerezonski izlet i promašaj lopte umalo poraza od Portugala. Srećom, Mitrović i sjaj reflektora u oči pomoćnog sudije su ga spasli da ne bude tragičar.

Predrag Rajković 90 (-, -, 90): Solidan protiv Azerbejdžana, skinuo je zicer, uglavnom je bio siguran.

Đorđe Nikolić -

ODBRANA 

Milan Gajić 90 (90, -, -): Opravdao je poziv, odigrao je dva različita poluvremena protiv Irske, prvo stegnuto, drugo u njegovom stilu.

Marko Petković -

Nikola Milenković 179 (90, 89 c.k, -): Dve osrednje partije halfa Fiorentine, slabo postavljanje, taktičke greške - to je malo ko očekivao od njega. Portugalac Žota, najniži od ofanzivaca mu je postigao dva gola glavom, na kraju je sve začinio isključenjem. Njegov kvalitet nije sporan, ali on može i mora mnogo bolje.

Stefan Mitrović 270 (90, 90, 90): Kiks protiv Iraca nije skupo plaćen, ali je zato sve nadoknadio protiv Portugala i Azerbejdžana. Pravi komandant odbrane u ovoj formaciji, igra punim srcem i za reprezentaciju se ne štedi. Držao je čas mnogima.

Strahinja Pavlović 270 (90 ž, 90, 90): Iskoristio je šansu, Piksi mu je dozvolio da iznosi loptu kao u Partizanu, nekad je to činio dobro, nekad loše, ali znamo da u njemu imamo štopera za budućnost. Vidi se da mu nedostaje još jačih utakmica da mu se ne bi događao 90. minut kada je sa Dmitrovićem kiksnuo, ali Kalaba je sebi kupio mesto u timu i za dalje.

Uroš Spajić 90 (-, -, 90 ž): Korektna igra stamenog defanzivca Fejenorda. Ima on i skok i energičnost, napravio je dve greške, nisu naplaćene.

Miloš Veljković - povreda

Filip Mladenović 45 (45, -, -): Očekivali smo više od levog beka Legije. Njemu je potreban prostor, malo drugačija organizacija igre.

VEZNI RED

Uroš Račić 63 (63, - , -): Odradio je samo solidno posao protiv Iraca. On u Valensiji ne igra to što je od njega zahtevao Stojković, to mu je stvaralo problem prilikom postavljanja ali dao je sve od sebe.

Saša Lukić 90 (90, -, -): Vezni igrač Torina imao je dva lica protiv Iraca, prvo lošije, drugo veoma dobro, nedostajalo mu je malo više hrabrosti i rizika u igri.

Nemanja Maksimović 137 (27, 46, 64): Igrao je defanzivno korektno, ofanzivno je morao mnogo bolje. Mnogo je lopti sa njegove kopačke otišlo unazad, za Piksijevo shvatanje fudbala previše. Maksa je prilagodljiv, brzo uči i pouzdan je.

Nemanja Gudelj 192 (12, 90, 90 ž): Piksi je dobio potvrdu da samo on za sada može da odigra tu poziciju zadnjeg veznog po zamislima. Pokretljiv, siguran na lopti, odličan u defanzivi, na pravom mestu. Nema šta da mu se zameri, jedino je potrebno da se od brojnih defanzivnih veznih igrača pronađe neko ko bi mogao da ga zameni.

Marko Grujić 26 (-, -, 26): Stabilizovao je igru kad je ušao protiv Azerbejdžana. Ono što čini i u Portu, a to je da čuva loptu i pametno je raspodeljuje dalje nagovestio je sa nekoliko poteza i protiv Azera. Imaće prilike u junu da uveri Stojkovića u potencijal koji ima.

Ivan Ilić -

Nenad Krstičić -

Darko Lazović 45 (-, 45, -): Nije fit Darko, posledice povrede se osećaju, ali protiv Portugalaca je u prvom delu bio jedini koji je probijao odbranu. Nije imao završni pas, ali ponajmanje je on kriv za loše kretanje saigrača.

Nemanja Radonjić 131 (-, 45, 86): Maestralna rola protiv Portugalaca, dve asistencije samo govore o njegovom potencijalu. A, nedorečenost u Bakuu govori o tome da nema kontinuitet igranja ni u Herti i da pod hitno zbog sebe mora da pronađe novi klub. On je moderan krilni igrač, Srbija ima jednog od najbržih fudbalera koji špartaju tgerenima i to će umeti još više da koristi u budućnosti.

Filip Kostić 181 (45, 72 gol, 64): Kostić je nezadrživ u 2021. godini, imao je uticaj na preokret i protiv Irske i povratak protiv Portugala, gol za 2:2 je bio plod njegove igračke zrelosti i fizičke moći. Presekao je loptu, dodao je i istrčao 50 metara da završi akciju. U Bakuu se videlo da ove sezone nema evropsko takmičenje u Frankfurtu a samim tim ni snagu u plućima da igra na svaka tri dana.

Mihailo Ristić 22 (-, 18, 4): Malo smo videlo od njega, ali tu je s pravom.

Aleksandar Živković 26 (-, -, 26): Povratak posle Litvanije 2019. godine. Žile uvek na terenu napravi nešto, razmrdao je napad protiv Azera pogotovo kad je otišao na desnu stranu.

Sergej Milinković-Savić 180 (-, 90, 90): Može to Sergej bolje. Pokušava Piksi da ga uigra sa Tadićem i Mitrovićem, pozicija i uloiga u igri su mu specifični, od njega se očekuje direktan pas a ne oni okolni. Imao je bolje i lošije momente. Biće zanimljivo videti hoće li Piksi uspeti da sve to složi jer bi onda igra Srbije dobila na kvalitetu. Sergej mora da bude opsan po gol, ne samo iz prekida.

Dušan Tadić 235 (78, 82, 75): Od kapitena i mnogo i malo. Četiri asistencije statistiku čine vrlo dobrom, ali on mora konstatnije da bude na visokom nivou. Zna to i sam jer je to rekao posle svake utakmice. Rezultat pokriva sve, pa i neke mane koje je Dušan silni ponovio u dresu "orlova". 

FIlip Đuričić 71 (63, 8, -): Nešto mu nije štimalo u samoj igri, nije to onaj Filip iz 2020. On ne igra drugog špica, ali Stojković sada zna šta ovom igraču najviše leži.

NAPAD

Aleksandar Mitrović 201 (27 dva gola, 88 gol i žk, 86 dva gola): Kapa dole Aleksandru velikom. S klupe u istoriju, oborio je rekord Stjepana Bobeka. Sopstveni rekord najboljeg golgetera u istoriji već je popravio do 41 pogotka za "orlove". Možda i menadžer Fulama Skot Parker u sebi kaže "Fala Bogu da se Mitar vratio golovima". Veliki je Mitar.

Dušan Vlahović 131 (82 gol, 45, 4): Za veliku podršku uzvratio je golom protiv Irske. Dao je maksimum, videlo se da je bio pod pritiskom, ali on ima glavu da to prebrodi, čak i kad mu ne ide kao protiv Portugala. Igrač budućnosti na koga Piksi može da se osloni.

Luka Jović 25 (8, 2, 15): Kakva minutaža takav i utisak. Moraće Luka da se pozabavi sobom u Ajntrahtu.

Đorđe Despotović - povreda

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati