Fudbal

S. I. [ Izvor: Mediji ]

18. 03. 2021. 11:47 1

NOVI REKORD U ČELSIJU Tuhel uspešniji od Skolarija

Čelsi se pobedom protiv Atletiko Madrida plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona, a menadžer Tomas Tuhel ušao je u istoriju kluba kao najuspešniji trener jer u svojih prvih 13 utakmica nije poražen.

Nemački stručnjak koji je stigao iz PSŽ-a, a uz Ronalda Kumana je jedini trener na svetu koji je u istoj serzoni vodio dva kluba u Ligi šampiona, zabeležio je devet pobeda i četiri remnija od dolaska i time je pretekao dosadašnjeg rekordera Luisa Felipea Skolarija, koji je 2008. bio neporažen u prvih 12 utakmica kao šef ekipe sa „Stamford Bridža“.

Nemac je zategao odbranu od kada je nasledio Frenka Lamparda u januaru, primio je u 13 mečeva samo dva gola, igra brzo, moderno, podigao je neke igrače poput Tima Vernera. Na sutrašnjem žrebu četvrtfinala i polufinala Lige šampiona sigurno će većina želeti da izbegne Tuhelovu mladu i gladnu ekipu.

- Prilično sam siguran da niko ne želi da igra protiv nas. To će biti super težak izazov, pošto smo u četvrtfinalu. To je veliki korak, ali niko ne bi trebalo da se plaši. Dobićemo protivnika i pripremićemo se najbolje što možemo - rekao je Tuhel, preneo je Skaj - Najvažnije je da mi osećamo da smo ovo zaslužili i da niko ne mora da vas ubeđuje u to. Igrači igraju sa posebnom vezom, a ovakva igra i rezultati vam daju određenu prednost da ostvarite posebne stvari.

Na sutrašnjem žrebu za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona, koje že se održati od 12 sati u Nionu, u konkurenciji su ostali: Bajern, Čelsi, Borusija Dortmund, Liverpul, Mančester siti, PSŽ, Porto i Real Madrid. Nema povlašćenih, niti bilo kakvih drugih ograničenja pri žrebu. Četvrtfinala su na programu 6/7. aprila i 13/14. aprila, a polufinala 27/28. aprila i 4/5. maja. Finale se igra 29. maja u Istanbulu na stadionu "Ataturk".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati