Fudbal

Milan Zarić

07. 03. 2021. 18:21 0

BOD U DERBIJU Real slavi Benzemu

U derbiju "Madrilenjo" fudbaleri Atletika i Reala remizirali su - 1:1 u okviru 26. kola Primere.

Atletiko je mnogo bolje otvorio utakmicu, i to se se "jorgandžijama" brzo isplatilo. Domaći su u tako 15. minutu uspeli da povedu sa 1:0, kada je Ljorente odlično uposlio Luisa Suareza, a on je sjajno pogodio za prednost domaćih.

Real Madrid je nakon toga preuzeo incijativu na sredini terena, dok je Atletiko uglavnom pretio iz kontri. U 41. minutu "kraljevići" su tražili penal nakon što je lopta nakon kornera pogodila u ruku Felipea, ali je sudija nakon što je pogledao VAR odlučio da nema najstrože kazne.

Prvu ozbiljniju priliku u nastavku videli smo u 53. minutu, kada je Karasko bio u prilici, ali je Kurtoa zaustavio njegov udarac. Dva minuta kasnije pokušao je Suare, no i ovaj put je golman Reala bio na visini zadatka.

Real Madrid je najbolju šansu u ovoj utakmici imao u 80. minutu. U šansi je bio Karim Benzema koji je zapretio u dva navrata, ali je Jan Oblak maestralno odbranio njegove udarce.

Benzema je pokušao i 120 sekundi kasnije iz slobodnog udarca, ali je Oblak i ovaj put bio siguran. Međutim, dva minuta kasnije je to bila treća sreća za francuskog internacionalnca.

Benzema je odigrao sjajan dupli pas sa Kazemirom i izašao je sam ispred golmana Atletika. Ovoga puta greške nije bilo, rutinski je savladao Oblaka, te je tako doneo važan bod četi Zinedina Zidana u borbi za titulu.

Atletiko je posle ovog remija ostao prvi sa 59 bodova, dok je Real Madrid treći sa 54 boda. Ovom remiju najviše se raduju u Barseloni, budući da su drugi sa 56 bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati