Fudbal

Saša Ilijoski

07. 03. 2021. 13:04 15

Kokeza, odlazi, i povedi Pantelića, Bjekovića i ostale...

Slaviša Kokeza je doveo Fudbalski savez Srbije do najnižih grana u istoriji loptanja na ovim prostorima i njegovim odlaksom, a ostavka je kovertirana i čeka samo da je "onaj odozgo" aktivira, ništa se neće promeniti ako sa sobom ne povede ceo svoj Izvršni odbor, generalnog sekretara, Komesara za suđenje. SVE.

Šta je još potrebno fudbalskoj Srbiji da se osvesti i digne glas protiv bitisanja u sistemu gde se ne poštuju Statut, propisi, igra, fer-plej, gde je fudbalska piramida kriminalizovana. Šta je potrebno da se shvati da se ćutanjem i srkretanjem pogleda postaje saučesnik u mutnim radnjama, sumnjivim rabotama, brojnim ustupcima koji su imali jedan cilj - korist male grupe u i oko fudbala. A kao rezultat imaju - fudbalsko stanje koje oslikava slika zemljotresa od 10 stepeni Rihterove skale.

Slaviša Kokeza je već prošlost, ali ako se ne napravi kompletan restart, ali ne sa istim ljudima na drugim pozicijama, već sa ljudima koji nisu želeli da budu deo ovakvog sistema ili ih je sam sistem uklonio kao nepodobne, onda od izlaska iz blata nema ništa.

Kokeza zato mora u istoriju da povede potpredsednika Marka Pantelića, generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, Partizanovu legendu Nenada Bjekovića, posebno šefa sudija Milana Karadžić... Moraju da odu i svi članovi Izvršnog odbora koji su klimali glavom na sve skandalozne odluke koje je u njihovo ime donosio Kokeza sa svojim nalogodavcima.

Jer, da se ne lažemo, Kokeza je bio i ostao ono što jeste: izvršilac.

Dragan Stojković je dobio "kard blaš" da renovira srpski fudbal, ali opet od čoveka koji je istom Kokezi, ali i celom tom fudbalskom miljeu koji vlada dao legitimitet, podršku i isti taj "kard blanš" da fudbal maksimalno politizuje i koristi ga u promovisanje stranke na vlasti. Sem što je selektor, Piksi će postaviti celu fudbalsku hijerarhiju. Ali, ako bude uvažavao izgovore pojedinaca, a već sluša jadikovke - "Nisam ja imao uticaj, nisam se pitao jer je tako bilo naređeno" - ako bude slušao savete "prvorođenog" onda ćemo i dalje gledati veliki broj istih osoba samo na drugim funkcijama.

Ne može preko noći srpski fudbal da se očisti od svih ljudi kojima tu nije mesto, ali može bar upravljačka uloga da bude data onima kojima imaju kvalitet, a u sebi nose znanje, čast, poštenje. I koji će poštovati Statut, propise, istovremeno beskompromisno se zalagati za poštovanje igre i fer-pleja. E, takva fudbalska Vlada imaće šansu da započne povratak srpskog fudbala na evropski nivo.

Svaki ustupak biće ekser u gumi.

Zato je i vreme da se Srbija probudi, da skine okove političara sa grbače. Fudbalski radnici koje je ovaj sistem sklonio u stranu ili su sami odlučili da ne budu deo njega, moraju da se vrate na scenu, ali to neće moći ako ne podignu glas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati