Fudbal

S. I.

05. 03. 2021. 10:43 0

Klop ispisao i najcrnju stranicu 128 godina istorije Liverpula

Liverpul je sinoć porazom od Čelsija na "Enfildu" ispisao najcrnju stranicu u istoriji kluba jer je za 128 godine postojanja zabeležio prvi put pet vezanih izgubljenih utakmica kod kuće!

Slavni klub, višestruki vladar Evrope do sada je samo 1968. godine imao četiri vezana poraza na legendarnom "Enfildu", a sada je Jirgen Klop sa svojim momcima uspeo da se upiše u klupske knjige. Šta se dogodilo u 2021. godini sa prvakom Engleske i bivšim vladarem Lige šampiona teško je tvrditi ali nije teško naslutiti. Probleme sa povredama, nedisciplina, nezadovoljstvo Jirgena Klopa stavom kluba oko potrebnih pojačanja samo su neki od vidljivih problema.

Nestvarno je da ekipa koja se bori za titulu sa Sitijem i Junajtedom u 2021. godini od šest mečeva kod kuće prvi protiv Junajteda 17. januara odigra 0:0, a da zatim pet narednih izgubi: Barnli 0:1, Brajton 0:1, Siti 1:4, Everton 0:2 i Čelsi 0:1. U 2021. od 11 mečeva u Premijer ligi, ostvarili su tri pobede u gostima, remi kod kuće i doživeli sedam poraza. Na "Enfildu" je moćna ekipa koja je u proseku postizala 3,5 golova po meču u 540 minuta postigla samo jedan gol! I to se nikad pre nije dogodilo u istoriji kluba. A, do poraza od Barnlija Liverpul 68 uzastopnih mečeva kod kuće nije izgubio.

Poraz od Čelsija otvorio je još jedan problem koji je bio vidljiv na terenu: odnos Jirgena Klopa sa prvom zvezdiom tima Mohamedom Salahom. Sve one priče oko odlaska Egipćanina iz kluba zbog poremećenih odnosa sa nemačkim treenrom su do sada bile pokrivane ćutanjem. Kada je Klop zbog "flegmatičnosti" izmenio Salaha u 61. minutu meča sa Čelsijem i njegova reakcija sve je bilo jasno. Igrač je bio ljut, a i bivši igrač "redsa" Džejmi Karager bio je iznenađen.

- Veoma se iznenađen izlaskom Salaha. Zaista jesam. Nije izgledao srećno zbog toga. Liverpulu je potreban gol i igrač koji je među najboljim golgeterima Premijer lige - prokomentarisao je Karager, prenosi "BBC".

Klop je pokušao scenu sa Salahom da svede na sportski nivo:

- Volim kad vidim igrače da su razočarani, to nije problem. Nisam video šta je Mo uradio, ali izmenio sam ga jer sam video da nema onaj intenzitet u sebi za ovakav tempo i nisam hteo da rizikujem. To je pravi razlog.

A, onda nije pronalazio ni pravo objašnjenje zašto je ponovo doživljen poraz.

- Utakmica je bila je tesna, intenzivna. Prisiljavali smo ih na greške, kao i oni nas. Oni su iskoristili jednu priliku, mi svoje nismo. Protiv Čelsija smo bili u igri. Samo je frustrirajuće stalno govoriti o istim stvarima. Teško je. Moramo se boriti da sve ovo prođe - istakao je Klop.

I dok se porazi Liverpula nižu, pada na tabeli je nezadrživ. Posle 27 odigranih utakmica redsi su na sedmom mestu sa 43 boda, jednim više od Totenhema koji ima meč manje. Imaju dva manje od Vest Hema, tri od Evrtona na petom mestu, a četiri od Čelsija koji je na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Poređenja radi, Siti je u 2021. odigrao 13 utakmica u Premijer ligi, dobio ih sve i osvojio je 39 bodova, dok je Liverpul za svo ovo vreme inkasirao 10 bodova. Bodovna razlika vodećeg Sitija koji hita ka tituli i Liverpula je 22 boda, a razlika u osvojenim bodovima 29!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati