Fudbal

[ Izvor: Beta/NIN ]

04. 03. 2021. 11:33 6

ŠEF BIA I U PARTIZANU Veza tajne službe i huligana

Sadašnji visoki rukovodilac u BIA Goran Colić, načelnik Pete kontraobaveštajne uprave, izabran je decembra 2014. kao predstavnik navijača u Skupštinu FK Partizan i to kada je navijače predvodila grupa na čelu sa sada pokojnim Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi i Veljkom Belivukom - Veljom Nevoljom, piše NIN u najnovijem broju. 

U tekstu pod naslovom "Veza tajne službe i huligana" se navodi da je Colić bio u Petoj upravi, ali ne na rukovodećem mestu, kada je ispred navijača na predlog tadašnjeg i sadašnjeg generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića izabran u Skupštinu crno-belih. 


- U Partizanu je bio na funkciji do kraja 2016. Osim Colića, ispred navijača tada je takođe na predlog Nedića izabran i Nenad Vučković, koji je u tom trenutku bio u Specijalnoj brigadi Vojske Srbije. Vučković, koji je od juna 2016. do danas rukovodilac u Žandarmeriji, tada je zajedno sa Stankovićem i Belivukom preuzeo tribinu i predvodio navijanje - piše nedeljnik. 
NIN piše da je aktuelna vlast preko Nedića, Colića i Vučkovića kontrolisala sva dešavanja na tribinama.

- To se vidi i tako što su "Janjičari" sprečavali druge navijače da viču protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića - navodi se u tekstu.

NIN dalje navodi i da su na sahrani Stankovića, koji je ubijen oktobra 2016, bili Nedić, Vučković, Belivuk i, navodno, Colić.

Takođe, Colić, sadašnji načelnik Pete uprave, je te 2014. godine, pre nego što je izabran u Skupštinu FK Partizan, imao posebne zadatke u BIA. Između ostalog, on je bio u grupi agenata BIA koji su sprovodili Darka Šarića, osuđen narko-bosa za krijumčarenje droge. Naime, on je bio jedan od dvojice agenata koji su izveli Šarića iz aviona.

Takođe, Colić je te 2014., novembra, bio na još jednom poverljivom zadatku. Sedeo je u avionu iza lidera SRS Vojislava Šešelje, koji je tada dolazio u Srbiju nakon puštanja iz Haškog tribunala.

NIN navodi i da je Colić nastavio da napreduje dolaskom Bratislava Gašića na čelo BIA. Takođe, bio je oči i uši vlasti na protestima jula 2020. godine.

Treba istaći i da je Peta uprava, kojom rukovodi Colić, jedna od najznačajnijih u BIA i da za nju govore da je “policija u policiji”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati