Fudbal

Milan Zarić

03. 03. 2021. 18:01 0

Četiri gola, dva penala, dva crvena i pobeda Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde su nastavili seriju pobeda, pošto su u 25. kolu u gostima savladali TSC sa 3:1. Duel je obeležio rezervista Milan Pavkov, koji je ušao na poluvremenu i dao dva gola. Gol za crveno-bele još je postigao Gelor Kanga sa penala, dok je jedini strelac za TSC bio Lukić, takođe sa penala. Zanimljivo je da su na duelu u Senti pokazana dva crvena kartona - po jedan na obe strane.

Crveno-beli su na teškom gostovanju zadržali pobednički kurs, iako im nije bilo nimalo lako. Otpor protivnika su slomili u drugom poluvremenu, u kom je viđeno sve i svašta - četiri gola, dva crvena kartona, dva penala i na kraju slavlje izabranika Dejana Stankovića.

Strateg Zvezde na ovom meču nije mogao da računa na najjači tim, pošto je zbog simptoma koronavirusa u Beogradu ostao Dijago Falćineli, pa je Stanković odlučio da sa Benom, odnosno bez klasičnog napadača započne duel u Senti.

To se nije pokazalo kao delotvorno, budući da crveno-beli nisu uspeli da probiju bedem protivnika, pa se na poluvreme otišlo bez golova. Praktično, jedinu pravu šansu imao je Mirko Ivanić, ali nije uspeo da matira FIlipovića.

Međutim, situacija u drugom delu se kudikamo promenila. Viđeno je mnogo više uzbuđenja, šansi, pa samim tim i golova.

Tako su crveno-beli došli do prednosti u 54. minutu, i to preko Milana Pavkova, koji je šansu dobio na poluvremenu. Ivanić se dobro snašao na levoj strani, ubacio loptu u peterac, a tamo je najbrži bio Pavkov. Ujedno, korpulentni napadač je bio prvi koji je dao gol TSC-u u drugom delu sezone.

Činilo se u tim momentima da je Zvezda slomila tim Mladena Krstajića, ali se to nije dogodilo, pa je odgovor stigao samo četiri minuta kasnije. Đuro Zec je tada sjajno primio loptu i prevario Gajića, koji ga je oborio koristeći ruke i dobio crveni karton. Odgovornost je preuzeo Nenad Lukić, koji je poravnao rezultat.

Egal je bio na snazi sve do 67. minuta, kada je viđena skoro preslikana situacija, samo na drugoj strani. U kaznenom prostoru TSC-a Tomanović je oborio Ivanića, što je okarakterisano kao penal. Dobio je defanzivac domaih žuti karton, a kako je protestovao zbog te odluke, dobio je drugi žuti karton.

Loptu je nakon što se gužva raščistila na belu tačku postavio Gelor Kanga, bio je precizan i vratio je prednost crveno-belima.

Takav razvoj situacije kao da je potpuno slomio domaće, koji su do kraja meča još jednom kapitulirali. U 71. minutu je Slavoljub Srnić odlično centrirao sa desne strane, pronašao je Pavkova u kaznenom prostoru, koji je još jednom matirao Filipovića i, ispostavilo se kasnije, postavio konačan rezultat.

Doduše, mogao je napadač Zvezde da se na ovom meču proslavi, jer je imao još jednu veliku šansu u finišu, međutim nije bio precizan, pa su crveno-beli na kraju slavili sa 3:1. Učvrstili su se tako na prvom mestu sa šest bodova više od Partizana, ali i sa utakmicom manje.

TSC - CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:0)

Stadion: u Senti. Igrano bez navijača. Strelci: Lukić u 58. minutu iz penala za TSC, a Pavkov u 54. i 71. i Kanga u 68. iz penala za Crvenu zvezdu. Sudija: Novak Simović.

TSC: Filipović - Petković, Damjanović, Babić, Petrović - Stanojev (76. Tumbasević), Tomanović, Banjac (84. Ratkov), Zec - Lukić (84. Milićević), Đakovac (76. Tomašević).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (77. Gobeljić) - Sanogo, Petrović (46. Kanga) - Ivanić (77. Pankov), Nikolić (46. Srnić), Katai (46. Pavkov) - Ben.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati