Fudbal

Igor Velimirović

02. 03. 2021. 06:13 16

Panteliću i Bjekoviću, zašto ne branite Kokezu?

Stanje u fudbalu je slika stanja u državi. Pogotovu u Srbiji. Uvek bilo i biće. Napisano i rečeno milion puta. I istinito je. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije je saslušan u MUP, optužili su ga režimski mediji da je hteo da ubije predsednika države! Nema dalje!

E, sad, gde su branioci Kokezinog lika i dela sve ove godine: Marko Pantelić, Nenad Bjeković, funkcioner(čić)i Saveza, fudbaleri, treneri, rukovodioci klubova, podobni novinari... U rupama. Pa branite ga sad od Vučića! Sad mu je podrška najpotrebnija.

Kada je Nemanja Vidić pre nekoliko meseci ukazao na mrak koji vlada u Fudbalskom savezu Srbije i upro prstom u Kokezu, krenuli su da bljuju vatru po velikom asu Pantelić, Bjeković, razni Lazetići, izvesni Matijašević... Utrkivali su se da odbrane Kokezu, ocrne našu fudbalsku legendu, a, evo, kada im je predsednik države otvorio oči, pobegli su i sakrili se. Dok prođe uragan sa Andrićevog venca.

Ne zaboravljamo da su pomenuti odgovorili na pismo velikog igrača Nemanje Vidića. Odgovorili tako da je svima nama koji smo ih gledali, ali i slušali mnogo puta, izazvali osećaj mučnine u stomaku. I sve nas naterali da se zapitamo šta se dešava sa ljudima pa se tako lako prodaju za funkciju?

Marko Panteliću i Nenade Bjekoviću, zašto ćutite, zašto ne branite sad Slavišu Kokezu? Potpredsednici Saveza, branili ste čoveka koji je bez ijednog jedinog uslova postavljen na mesto predsednika FSS, direktno od strane Aleksandra Vučića za zasluge koje je imao u pravljenju SNS, ali pre svega zbog batina koje je, braneći Vučića, dobio od policije na mitingu koji su radikali organizovali zbog hapšenja Ratka Mladića. Kada se prvi put u javnosti pojavila ideja da bivši igrač nižerazrednog Brodarca i vlasnik kafića na granici Zemuna i Novog Beograda, postane predsednik Saveza - nema čoveka koji se nije nasmejao. Uskoro se mnogima smrzao osmeh na licu.

Znate dobro da ste branili neodbranjivo, znate šta se dešava u domaćem fudbalu, koliko je afera, sudijskih lakrdija i nameštenih utakmica. Znate kakvo je stanje u Zvezdi i Partizanu. Znate da Vučić Zvezdom upravlja direktno, da je oslobodio Džajića i Terzića ozbiljnih optužbi i sudskih procesa, da je svakog trenera, uključujući Dejana Stankovića, on lično zvao i dogovorio da dođe, da se obraćao igračima preko spikerfona u svlačionici... Znate i kako odlučuje šta se radi u Partizanu... Sve to znate i prihvatate da budete deo tog ludila koje uništava fudbal.

U odbrani Kokeze mantra je bila ista, samo su se besednici menjali, ali kako ste to dospeli da imate tuđe mišljenje, kako ste to promenili dioptriju i od tamnih oblaka počeli da vidite samo plavo nebo?

To se kroz Vaše naočare ne vidi. Pa, blago Vama, Nenade Bjekoviću i Marko Panteliću. Neka i dalje traje "zlatno doba" u srpskom fudbalu - do propasti.

Izađite iz rupa, odbranite javno Kokezu od Vučiću. Ako smete...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati