Fudbal

S. I.

24. 02. 2021. 15:23 0

Pioli: Možete pasti, ali je važno kako ćete se podići

Trener Milana Stefano Pioli na pres konferenciji nije otkrio mnogo detalja oko sastava tima za sutrašnji revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Crvene zvezde na "San Siru" sem što je ponovio da neće biti Benasera koji još ne trenira sa ekipom, a da je Ibrahimović "veliki profesionalac koji že izdržati i Sanremo i utakmice bez treninga".

Na važno pitanje oko učešća Zlatana Ibrahimovića na festivalu Sanremo, trener Milana je mirno dogovorio:

- Razgovaramo svaki dan, sa klubom smo postavili program za seldeću nedelju i Ibra će propustiti nekoliko treninga ali će biti na raspolaganju za meče sa Udinezeom i Veronom. Ako postoji šampion koji može da izdrži sve ovo i taj pritisak onda je to Zlatan. On samo ima koristi od ovog pritiska - rekao je Pioli.

Dodao je trener roso-nera da ne može da računa Benasera, a može na Kesija kao i da mu se ne sviđa "lov na Romanjolija".

- Mi smo tim i kad se dobija i kad se gubi. Ne sviđa mi se ova ružna i prljava igra otkrivanja krivca u slučaju poraza. Romanjoli je kapiten i učinio je mnogo da ovaj tim raste pomažući mladim igračima. Možemo mnogo naučiti iz poraza. Bile su to teške lekcije za grupu poput naše, ali učinićemo da rastemo.

Ne smatra trener da ima poroblem sa odbrambenim igračima.

- Pogrešno je deliti tim na delove, pokušavamo aktivno da napadamo sa svim igračima i isto na isti način moramo da se branimo. Primili smno nekoliko golova zato što nismo dobro radili kao tim i nismo imali pravi intenzitet.

Za Piolija 2:2 iz Beograda nije prednost ukoliko se ne bude na maksimalnom nivou.

- Imamo malu prednost koja nam ne dozvoljava da kalkulišemo na bilo koji način. Moraćemo da pružimo mnogo kvaliteta i odigramo dobro da bismo sutra mogli da eliminišemo Crvenu zvezdu. Imali smo poteškoća u poslednjim utakmicama, neke smo uspeli da prevaziđemo, ali mene raduje što vidim grupu koja zrači optimizmom i želi da reaguje. Možete nekad pasti, ali je bitnije kako ćete ustati, nada se da ćemo od sutra povratiti ritam i intenzitet koji nam je donosio uspeh - zaključio je Pioli.

Mediji iz Italije uveravaju da će Milan ponovo u šarenom sastavu da izađe na megdan Zvezdi na "San Siru" od 21 čas, najavljuju Ibrahimovića i Ernadeza na klupi, novi bekovski par, drugačije štopere: Donaruma - Kalulu, Kjar, Tomori, Dalo - Kesi, Tonali - Rebić,  Krunić (Čalhanoglu), Kastiljeho - Leao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati