Fudbal

S. I.

21. 02. 2021. 09:09 0

DERBI MILANA Ibra za rekord i Skudeto

Podeliće se Milano danas, nažalost 196. prvenstveni gradski derbi "Dela Madonina" (15, B92, Arenasport) igraće se bez gledalaca ali može da ima posle dugi niz godina odlučujući faktor u osvajanju Skudeta.

Inter je posle 22 kola prvi sa 50 bodova, Milan ima 49, ali na svom kontu plusić u vidu pobede u prvom delu sezone gde je bio formalno gost od 2:1 što u slučaju istog broja bodova može da znači jer se plasman u Seriji A određuje prvo na osnovu međusobnog skora. Znači, u Interu neće biti zadovoljni remijem.

Milan je umalo u Beogradu odradio 100 plan za paklenih 10 dana u kome imaju četiri važna meča. Imali "roso-neri" 2:1 protiv Zvezde i igrača više ali su pokazali da još nisu velika ekipa kad su dozvolili da crveno-beli izjednače. Uz to, trener Stefano Pioli je izgubio Benasera i Mandžukića za derbi, ali je odmorio Zlatana Ibrahimovića, Simona Kjara, Kesija, Salemakersa. Ali, prevashodno bilo je bitno odmoriti Zlatana.

Iskusni Šveđanin je lider ove ekipe, svi su okupljeni oko njega i on ume da je vodi. Na 12 mečeva u Serriji A ove sezone postigao je 14 golova, oba u gradskom derbiju kada je Milan slavio 2:1 17. oktobra 2020. Uz sve to je i četvrti strelac derbija "Dela Madonine" jer je zatresao mrežu 10 puta, dva u dresu Intera i osam puta u dresu Milana.

Više golova od njega postigli su Gunar Nordal (Milan) i Ištvan Nijers (Inter) po 11, Đuzepe Meaca (Inter 12, Milan 1) 13 i Andrij Ševčenko (Milan) 14. Ibra je jedan od 21 igrača koji je igrao za oba milanska kluba, u dresu Intera od 2006. do 2009. (88 mečeva, 57 golova), a u dresu Milana od 2010. do 2012. i od 2020. (85 mečeva, 62 gola). Treba reći da je golom u nedavnom porazu od Intera u Kupu Italije 1:2 postao najstariji strelac u istoriji "Dela Madonine" sa 39 godina i 115 dana. Čuveno je i objašnjenje njegove dugovečnosti:

- Jedem voće, povrće, samo belo meso, pica je nagrada a ne koristim šećer. Dodam na sve to i malo tekvodndoa...

Inter se uzda u Romelua Lukakua, stamenog Belgijanca koji ima još uvek nerasčišćene račune sa Ibrahimovićem a Disciplinska komisija FS Italije će ih kazniti izvesno posle derbija za sukob koji je zapalio italiju posle meča u kupu. Jeste Inter dobio pet od poslednjih šest mečeva, ali je pritisak obostran. Trener plavo-crnih Antonio Konte ipak je imao više vremena da odmori ekipu, videćemo kako će izgledati Milan jer od ishoda derbija zavisiće i njihovo raspoloženje za četvrtak i revanš meč protiv Crvene zvezde.

Kad smo kod statistike, u Seriji A Inter je uspešniji jer je u 195 mečeva zabeležio 74 pobede, uz 58 remija i 63 poraza i pozitivnu gol razliku 283:259. U Kupu Italije je Milan uspešniji sa 10 pobeda, sedam remija i osam poraza, kao i u Ligi šampiona gde su roso-neri zabeležili dva trijumfa uz dva remija. Ukupno su milanski rivali odigrali 227 mečeva, uz 83 pobede Intera, 77 Milana, 67 remija i gol razlike 312:304 u korist crno-plavih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati