Fudbal

[ Izvor: N1 ]

09. 02. 2021. 21:49 1

Švajnštajger: Uživam u Srbiji, ne žalim za fudbalom

Kada dođemo u Srbiju, nismo samo u Beogradu, putujemo i na druga mesta. Uživam u ljudima, prema meni su jako raspoloženi i predusetljivi, Srbi uživaju u životu, tako da uživam u vremenu u Srbiji, kao i u hrani - rekao je u ekskluzivnom intervjuu u Pressingu bivši fudbaler i nemački reprezentativac Bastijan Švajnštajger. Dodaje da uživa sa porodicom i da trenutno radi kao komentator, a da ima vremena da odluči čime će se baviti.

Na pitanje koja je tajna Bajernovog uspeha, Bastijan odgovara da su dve stvari veoma važne.

- Klub ne vodi neki vlasnik, Bajern je svoj. Ako pogledamo sportsku stranu, uvek smo imali velike zvezde, ali ta mešavina inostranih zvezda i domaćih igrača iz omladinskog pogona, to je bio najbolji period za Bajern i navijači su mogli da se identifikuju sa ekipom. Važno je imati domaće igrače u timu. Bio je jedan period kada je bilo teško probiti se u prvu ekipu iz drugog tima. I dalje nije lako, jer je ogroman pritisak u Bajernu, titule su imperativ - kaže za bivši nemački fudbaler za N1.

Uklopiti fudbalske zvezde, dodaje, je kao da sklapate slagalicu.

„Imate individualce, kao što je Riberi, Tomasa Milera, koji je više timski igrač, sve to ukombinovati je najvažnije. Riberi je želeoi da daje golove, ali tada nismo osvojili titulu. Ja sam rekao, morate da se vrattitie u odbranu ili nećemo da osvojimo Ligu šampiona. Uvek je bilo važno osvojiti Bundes ligu ili kup, kada smo izgubili finale Lige šampiona bili smo u situaciji da kažemo da možemo da osvojimo sledeći put“, rekao je bivši igrač Bajerna.

Govoreći o reprezentativnbim uspesima, Švajnštajger je istakao osvajanje titule prvaka sveta u Brazilu 2014.

- Iskreno, u vreme Beknbauera i Rumenigea su bile sjajne generacije, u moje vreme smo bili veoma  uspešni, igrali smo barem polufinale, 2014. je bio pravi trenutak, osvojio sam SP, pobeda protiv Brazla je jedinstven slučaj, biće teško to ponoviti. Stvaranje tima je proces, kada sam prvi put zaigrao bili su tu Podolski i Lam, sada je došla nova generacija. U ligi smo razvijali mlade igrače koji su imali kvalitet, ali trebaju im i iskusni igrači da im pomažu. Mešavina generacija je najbolja stvar - objašnjava.

Kaže i da je kao tinejdžer maštao i o igranju za Mančester Junajted, pa je prelazak u Premijer ligu bilo dobro iskustvo.

- Uživam u slobnom vremenu i ne žalim za fudbalom, jer imam i druge ciljeve - komentariše Švajnštajger svoje dane po okončanju karijere.

- Pratim fudbal, radim za jedan kanal kao komentator, ne gledam sve utakmice, ali partim i lepo je videti fubal iz druge perspektive. Radim kao komentator i uživam. Za kasnije videćemo, imam samo 36 godina i imam vremena da odlučim. Fudbal je ono što znam najbolje, možda jednog dana budem radio nešto vezano za fubal u čemu ću biti uspešan. Volim i košarku, nisam gledao reprezentaciju Srbije uživo, ali moja tazbina prati, bio sam u dovrani u Beogradu i bio sam fasciniran utakmicom, navijačima - priča Švajnštajger i dodaje da uživa u Srbiji i kaže da su ljudi raspoloženi i predusetljivi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati