Fudbal

Milan Zarić

29. 01. 2021. 17:52 3

"Kad smo smenili Muslina, odrekli smo se budućnosti"

"Onog trenutka kada Ljubinku Druloviću nismo dozvolili da napravi iskorak, a imao je rezultate, i kada smo smenili Slavoljuba Muslina, mi smo se odrekli budućnosti! Sve dok se naš fudbal ne izvuče iz kandži politike, nećemo imati uspeha", jasan je bio Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Srpski reprezentativni fudbal luta, tumara u mraku, sapliće se na razne prepreke... I to nije ništa novo kada su "orlovi" u pitanju, taj niz neuspeha traje određeno vreme, a prekinuto je 2016. i 2017. godine, kada je Slavoljub Muslin uspeo da odvede Srbiju na Svetsko prvenstvo.

Međutim, iako je otišao sa "orlovima" na Mundijal, nedugo nakon toga je smenjen, a na njegovo mesto je došao Mladen Krstajić. Upravo tu odluku Mirko Poledica vidi kao pogubnu.

- Muslin je sa reprezentacijom otišao na Svetsko prvenstvo, a ako se vratimo dve godine unazad, na početak kvalifikacija, setićemo se da niko tada nije hteo na klupu reprezentacije. Muslin je tada preuzeo Srbiju, a kada vi onda nakon uspeha smenite takvog čoveka, onda ne možemo da očekujemo ništa pozitivno u našem fudbalu - rekao je Poledica gostujući na televiziji Nova S.

Kako je naveo, to je imalo negativnog uticaja i na igrače.

- Tada počinju sumnja i nezadovoljstvo, igrači sigurno sumnjaju u sve ono što se dešava zato što se dolazi do toga da se posle plasmana na Svetsko prvenstvo menjaju selektor i sistem, kao i način razmišljanja. Jednostavno, to je u modernom fudbalu nezamislivo. Da biste napravili rezultat, morate da imate kontinuitet, a on traži strpljenje i vreme.

Poledica je jasno istakao da je smena Slavoljuba Muslina, nešto ranije i Ljubinka Drulovića imala dugoročne posledice po naš fudbal.

- Onog trenutka kada smo smenili Slavoljuba Muslina, onog trenutka kada Ljubinku Druloviću nismo omogućili da napravi iskorak, a imao je vrhunske rezultate, mi smo se odrekli budućnosti. To je činjenično stanje i svako ko se razulme u fudbal, on će vam to reći. Mi imamo problem u rukovođenju, legendarni Miljan Miljanić je pre 40, 50 godina rekao jednu pametnu stvar: "Ako nemate rezultata u kratkom periodu, onda je do igrača, ako nemate rezultata u malo dužem periodu, onda je do trenera, a ukoliko u kontinuitetu nemate dobrih rezultata, onda je do rukovođenja. Mi u ovom trenutku nemamo ljude koji će da rukovode, jer se sve odluke donose kompromisno. Moraju da se zadovolje potrebe svih ljudi, između ostalih i onih koji se bave politikom i sve dok se fudbal ne izvuče iz kandži politike, nećemo napraviti neki ozbiljan rezultat - istakao je predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati