Fudbal

Igor Velimirović

29. 01. 2021. 12:08 6

REČ UREDNIKA Fudbal je u Srbiji puk'o!

Kada bismo izgradili Nacionalni stadion, vredan 200-250 miliona evra, verovatno bi Srbija igrala bolji fudbal, padali bi redom Dominikane, Paname... A ispred zapadne tribine bi bio podignut spomenik Aleksandru Vučiću. I svaki navijač koji dođe na utakmicu imao bi obavezu da se pokloni velikom Vođi i zahvali na svemu što nam je dao. I našem fudbalu.

Od toga, naravno, nema ništa. Niti će uskoro Nacionalni stadion, niti će Srbija u bliskoj budućnosti pobediti Panamu ili Dominikanu, niti će Vučić dobiti spomenik ispred objekta vrednog stotine miliona evra, niti će narod da kleči Vučiću. Ostaje nam da gledamo svetski fudbal na televiziji i da slušamo Slavišu Kokezu kako je ovde sve bajno i sjajno, kako nam fudbal cveta, kao što nam cveta sve u državi.

Pošto je odavno sve u Srbiji razrušeno, odvaljeno, urušeno, propalo... zašto ne bi prop'o i sport? Pogotovu fudbal, koji je odavno, od Subotice do Vranja jednak stanju u državi. Kakva zemlja, takav i fudbal, kažu, oduvek bilo.

Pamtim 2006. kada je Marko Pantelić, tada reprezentativac, a sada pion Kokeze, posle zvižduka na "Hej, Sloveni" sa zapadne tribine "Marakane", izjavio:

- Jedva čekam da postanemo Srbija, promenimo himnu, dres, grb i uz zvuke "Bože, pravde", na krilima navijača igramo pravi fudbal i pobeđujemo.

Naravno, i igrači su krivi što Srbije nema na svetskoj fudbalskoj mapi, ni tada, a posebno ne sada. Država je promenila ime, himna više nije "Hej, Sloveni", fudbaleri umesto plavih igraju u crvenim dresovima, sa novim grbom, pod novom zastavom, a Marko Pantelić je sa saigračima nastavio da nervira naciju, jer osim par pobeda na prstima jedne ruke od tada do danas, uglavnom se posle raspada SFRJ, za naš fudbal vežu afere, kontroverze, mafijaši, proneveren novac, lažni menadžeri, političari koji u tome vide ćar...

Posle igrača dolaze promašeni selektori koje postavlja predsednik FSS, a ono što je karakteristično u poslednjih devet godina jeste da Srbiju vode oni koji pohvale Vučića! Kao nagrada za javno idolopoklonstvo predsedniku Srbije stigne mesto selektora. Kokeza sprovede, Krstajić, recimo, sedne na klupu A selekcije, i, razumljivo, doživi rezultatski debakl, Milovanović, glavni za SNS u Lučanima, dobije mladu reprezentaciju i, doživi, podrazumeva se, krah.

I tako u nedogled. Nema države - nema fudbala. Nema predsednika Fudbalskog saveza, nema selektora, nema igrača, nema ministara, nema premijera... postoji samo jedna institucija - predsednika države.

A onda se pitamo zašto Srbija ne može da pobedi neku tamo Dominikansku Republiku, ili da šutne na gol Paname?!

Uživajte!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati