Fudbal

S. I.

28. 01. 2021. 09:02 0

SREĆA ILI NE Panama čeka Srbiju sa domaćim igračima

Selekcija superligaških igrača pod okriljem reprezentacije Srbije u petak od 1.00 čas će odigrati na stadionu "Romel Fernandez" prijateljski meč sa selekcijom Paname.

Posle razočaravajućih i poražavajućih 0:0 sa amaterima iz Dominikanske Republike opravdano vlada bojazan da će nam profesionalci iz Paname skrojiti sramotno odelo jer su za Dominikanu - Real Madrid. Panama je bila senzacionalni učesnik Mundijala 2018. u Rusiji, njihov fudbal je u usponu, selektor im je Danac Tomas Kristijansen.

Dovoljno za brigu i strah, ali srećom, Kristijansen od 25 igrača na koje računa u takmičarskim mečevima noćas ne može da ima njih 23, jer oni igraju u inostranstvu. Neće biti glavnih igrača Moskere, Murilja, Eskobara, Andradea, Barsenasa, Aroja i Gerera i ostalih pa je Kristijansen pozvao igrače iz panamske lige. Doduše, oni su pojačani napadačem Hozeom Fajardom iz kolumbijskog "9. oktobra" i Huanom Tehadom iz američkog Tampa Beja. Kristijansen je pozvao 23 igrača, naknadno je stigao i vezni igrač Hoze Muriljo.

Dakle, superligašima, odnosno igrtačima koje je izabrao Ilija Stolica suprotstaviće se tim sastavljen od ligaških igrača, mladi Vega (20) je debitant, bar tako se kaže na sajtu panamskog Saveza.

Srbija je već igrala protiv Paname i to 1:1 u Ilinoisu 31. maja 2014. godine. Tada je Branislav Ivanović bio strelac za Srbiju u 25. minutu a izjednačio je Gabrijel Gomez u 60. minutu. Obe selekcije su tada bile kompletne. Srbija je bila prva evropska selekcija koja je gostovala u Dominikanskoj Republici a biće treća koja će gostovati u Panami. Pre nas gostovali su Španija 2012. i Severna irska 2018. godine. Panama je igrala protiv 11 selekcija iz Evrope.

Boje Paname braniće: golmani Hoze Guera (Univerzitario), Lui Mehija (bez kluba), Haime de Grasija (CD Plaza Amador), igrači Alehandro Harvod (Dep. Arabe), Fransisko Vense, Hovani Ramos, Romes Ivej (La Čorera), Rioderik Miler, Frasisko Palasios, Žamal Rodrigez (San Francisko), Rišar Peralta, Ivan Anderson, Misael Akosta, Ismael Dijaz (Tauro), Roman Tores, Viktor Grifit (bez kluba), Sesar Janis, Žair Haen (Kosta del Este), Rodolfo Vega (Plaza Amador), Huan David Tehada (Tampa Bej, SAD), Andrss Penjalba (Erera FC), Hoze Fajardo (9. oktobnar, Ekvador), Žair Catuj (CD Universitario)

Na kraju, malo poređenja: u šest mečeva Panama je protiv Dominikanske Republike ostvarila pet pobeda uz jedan remi i gol razliku 11:4.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati