Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

25. 01. 2021. 10:50 0

Pavlović: Serkl Briž je idealan izbor za povratak u Monako

Strahinja Pavlović je imao debi iz snova za Serkl Briž, posle dva treninga izašao je na teren i protiv Kortrijka postigao gol u pobedi od 2:1.

U razgovoru za "Mozzartsport", pozajmljeni defanzivac Monaka već posle 90 minuta u Belgiji dobio je potvrdu da je doneo dobru odluku dolaskom u Serkl Briž.

- Stigao sam samo tri-četiri dana pre utakmice sa Kortrajkom i nisam očekivao da ću odmah dobiti šansu kao starter. Ipak, trener je već na prvom treningu video da posedujem kvalitet i rekao mi je da ću početi utakmicu. Duel je bio težak, teren u očajnom stanju, padala je snažna kiša pre meča, čak i sneg na momente, sve to je otežalo igru, ali smo odigrali muški. Prilagodio sam se igri koja je dosta brza, uz mnogo tranzicije i čvrstih duela. Prvi korak u adaptaciji je prošao lako. Izborio sam se sa svim preprekama i postigao gol veoma važan za samopouzdanje. Krenuo sam odlično, bolje od ovoga nisam mogao ni da poželim. Bila je ovo jedna od težih utakmica u mojoj karijeri. Belgijski fudbal zahteva dosta trčanja i duela i to mi odgovara, zato sam uveren da sam napravio pravi korak dolaskom - rekao je Pavlović za "Mozzart Sport".

Nekoliko sati posle utakmice čestitke su stigle i od trenera Monaka.

- Niko Kovač mi je dva, tri sata posle utakmice Monaka poslao poruku. Čestitao mi je gol i istakao da se raduje. Uzvratio sam čestitke zbog veoma bitne pobede nad Olimpikom iz Marselja. Stigao sam da ispratim samo završnicu tog susreta, poslednjih desetak minuta. Video sam gol Jovete, majstoriju iz slobodnog udarca. Veoma sam srećan zbog pobede Monaka, sad smo četvrti i borićemo se za Ligu šampiona.

Očekivao je vežu minutažu u Monaku, ali su koronavirus i splet okolnosti doprinele drugačijem toku karijere u Francuskoj.

- Imao sam mali problem pre dolaska u Monako, jer sam se zarazio koronom. Kasnio sam na početak priprema, prva tri meseca su bila veoma teška za mene. Virus je imao veliki uticaj, nisam imao snage, osećaj je bio čudan, nisam to bio ja. Posle nekog vremena došao sam na svoje, ali je ekipa već bila kompaktna, na mojoj poziciji ustalio se takođe mladi igrač, projekat kluba koji dve sezone igra štopera i logično je da je imao prednost. Iskreno, očekivao sam da ću dobiti neku šansu i smatram da je trebalo, ali, opet, nije velika stvar što nisam dobio. Niko Kovač zna šta radi, odličan je trener i čovek, imam maksimalno poverenje u njega. Siguran sam da je ovo pravi put. Posle razgovora sa predsednikom i Kovačem koji su mi predložili da dođem u Serkl Briž, da pomognem timu koji je filijala kluba doneo sam odluku. Dogovor je bio da dođem u Serkl iako sam imao dosta boljih ponuda, interesovali su se zvučniji klubovi, ali sam ovde na oku Monaku. Znam da ću imati minute, a klubu ću pomoći. Belgijski fudbal je sličan francuskom, dosta se potencira snaga, pregršt je brzih i jakih igrača. Idealna sredina da se nametnem i Monaku - rekao je Pavlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati