Fudbal

Milan Zarić

21. 01. 2021. 15:54 0

BAJKA Golman sa 41 godinom zaustavio Real!

Ogromno iznenađenje, takvo da pojedini španski mediji pišu o sigurnom odlasku Zinedina Zidana na kraju sezone, kreirao je sinoć trećeligaš Alkojano, koji je izbacio Real u šesnaestini finala Kupa kralja.

Radovao se maleni Alkojano, i to nakon povratka u utakmicu posle gola zaostatka i uz pobednički gol za 2:1 kada je favorizivani Real imao igrača više na terenu. Budući da svaka ovakva priča ima svog heroja, red je da se on prozove imenom i prezimenom. Golove Real Madridu dali su Hoze Solbes i Huanan Kazanova, međutim pojedinac o kom se najviše priča jeste golman Alkojana Hoze Huan Figeiras.

Čovek koji ima 41 godinu, tačnije za četiri dana će napuniti 42, fudbal igra od od sezone 1998/99 i dosada je u karijeri odigrao samo jednu utakmicu u elitnom rangu španskog fudbala. I to tek 37 minuta u Primeri, budući da je u sezoni 2002/03 kao zamena za Hozea Ignasija odigrao završnicu duela između Selte i Rasinga. Preostalo iskustvo sakupljao je ispod najvišeg ranga španskog fudbala.

Međutim, sinoć nije tako izgledalo.

Real Madrid je uputio 26 udaraca prema njegovom golu, od čega je 11 šuteva išlo u okvir gola. Precizan je bio tek Eder Militao, dok je preostalih 10 veteran iz Viga zaustavio intervencijama.

Nijedan golman u ovoj sezoni nije više udaraca skinuo igračima Madriđana i nijedan na sebe skrenuo pažnju kao što je to sinoć uradio Figeiras.

Slavili su igrači Alkojana nakon žreba koji im je u Kupu kralja za protivnika doneo Real Madrid, ali ono što je za njih još bitnije, slavili su i nakon meča, na kom su, samo nekoliko dana nakon poraza u polufinalu Superkupa Španije, naneli novi udarac Realu u klupskoj misiji kupljenja trofeja.

Ali, ime protivnika nije uplašilo veterana iz Viga, koji je uspeo da odbije skoro sve nalete igrača kraljevskog kluba, te je ispisao jednu od najlepših priča u svetu fudbala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati