Fudbal

S. I.

21. 01. 2021. 09:52 0

KO JE FALKO "Mesi iz Salenta" Ima magiju u levici, može li na Marakani kao u Lećeu?

Crvena zvezda u naredna 72 sata trebalo bi da Filipa "Pipa" Falka preseli iz Lećea u Belek i stavi ga na raspolaganje treneru Dejanu Stankoviću.

Italijanski mediji su posle mesec dana najave bili u pravu, srpski šampion je uspeo da dogovori sve uslove transfera sa Lećeom za obeštećenje u dva rate, prva je 750.000 evra a druga može da bude istovetna ali i manja, sve u zavisnosti od nekih klauzula. Crveno-beli su se u dobrom meri isprsili i kad je ugovor igrača u pitanju, koliko će tačno zarađivati teško je reći jer su postojeće plate revidirane svim fudbalerima u klubu.

Zvezda je tražila magiju a 28-godišnji plejmejker Lećea nju poseduje, samo je pitanje hoće li moći da je prikaže na Marakani. Za "Pipa" ili kako ga zovu "Mesi iz Salenta", 171 santimetar visokog plejmejkera rođenog 11. februara 1992. godine u Pulsanu, na krajnjem jugu Italije, ne postoje tajne u fudbalu. Levonogi fudbaler je majstor ove igre, izvodi odlično prekide, slobodne udarce, dobar je "jedan na jedan", vidi sve na terenu... A, igra u Lećeu u ovim godinama, u Seriji "B", biće prvi komentar i stavnjanje znaka pitanja i pre prvog treninga.

Leće je njegov klub, tu se oseća najbolje, ali od 2008. kad je debitovao nije uspeo da se nametne kao igrač Serije "A". Bio je u Bolonji i odigrao je 2015. samo devet mečeva. Lutao je kroz karijeru po pozajmicama (Pavia, Ređana, Juve Stabija, Trapani, Ćezena, Benevento, Peruđa, Peskara), a došao je sebi tek 2018. kada se vratio u svoj Leće. 

U prvoj sezoni je igrao sjajno i sa sedam golova na 31 meču doprineo povratku u Seriju A, da bi prošle sezone odigrao 30 susreta (4 gola) ali nije sprečio ispadanje. Ove sezone je na 10 mečeva postigao dva gola u Seriji "B", ali ga nema u timu od 22. decembra, od momenta kada je počela priča oko transfera u Crvenu zvezdu.

Za Falka je Zvezda najveći klub u kome je igrao u karijeri, šansa da igra i evropski fudbal, da se dokaže i možda u najzrelijim godinama napravi sa Marakane transfer karijere. Mnogo je bilo majstora fudbala koji sem u svom klubu nisu mogli da se iskažu na većoj sceni, ali Falko je odlučio da napravi iskorak. Zvezda može da se nada da će joj omaleni Italijan, koji jako podseća trčanjem i donekle igrom na Roberta Bađa, doneti magiju koju je izgubila sa povredom Aleksandra Kataija.

Katai se očekuje tek sredinom marta, Zvezdu 18. i 25. februara očekuje dvomeč sa Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope, a Falka da pokaže široj italijanskoj javnosti da ima magiju i van Lećea.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati