Fudbal

Milan Zarić

20. 01. 2021. 23:14 0

Ronaldo ušao u istoriju, Juventusu Superkup!

Fudbaleri Juventusa osvojili su Superkup Italije, pošto su u meču za trofej savladali Napoli sa 2:0! Duel je obeležio nestvarni Kristijano Ronaldo, koji je postigao 760. gol u karijeri, pa je, računajući pogotke i za klub i za reprezentaciju, postao najefikasniji igrač svih vremena! Trijumf "stare dame" potvrdio je Alvaro Morata u sudijskoj nadoknadi.

Juventus je do trofeja Superkupa došao u drugom poluvremenu, budući da u prvih 45 minuta nije bilo pogodaka.

Bili su gotovo izjednačeni u prvom poluvremenu rivali, gledajući šuteve na gol protivnika, međutim pogodaka nije bilo. Ali, to se promenilo u nastavku.

Na gol se čekalo do 64. minuta, kada je u prvi plan izbio Kristijano Ronaldo, koji je našao put do mreže Napolija i ispisao je istoriju. Jer, tada je došao do 760. gola u karijeri, pretekao je Jozefa Bičana i svoje ime urezao u legendu.

Pretili su nakon toga igrači Napolija, menjao je Đenaro Gatuzo, čiji su izabranici u 80. minutu imali najbolju priliku na meču. Dosuđen je penal za njih, odgovornost je preuzeo kapiten Lorenco Insinje, međutim nije uspeo da nadmudri Ščešnog, koji je sačuvao mrežu.

A taj promašaj je surovo kažnjen do kraja meča, pošto je Juventus u 95. minutu overio pobedu. U ulozi asistenta se našao povratnik Huan Kvadrado, koji se oporavio od koronavirusa, našao je u kaznenom prostoru Alvara Moratu, koji je bio nemilosrdan.

Potvrdio je Španac pobedu Juventusa, koji je tako osvojio prvi trofej u sezoni. Da li će ih biti više, ostaje da se vidi do juna meseca...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati