Fudbal

S. I.

19. 01. 2021. 09:09 1

ČEKAJUĆI PIKSIJA ILI SAVA Selektor u februaru

Srbija u naredne dve nedelje neće dobiti selektora fudbalske reprezentacije jer je FS Srbije rešio da sačeka Dragana Stojkovića, a ako od toga ništa ne bude spremni su da ponude ugovor Savi Miloševiću.

Predsednik Saveza Slaviša Kokeza je i pred Novu godinu rekao da je Dragan Stojković najveća želja, da će ga čekati do krajnjeg roka i nadati se da će Piksi postići dogovor sa kineksim Gvangdžuom RF oko isplate zaostalih rata ugovora i da će biti slobodan i pre juna. Očekivao je Kokeza pozitivno rešenje do 13. januara kada se vratio sa odmora, nije ga bilo pa je odlučeno da se selektor imenuje po povratku selekcije sa turneje po Americi. Superligaški sastav "orlova" igra prijateljske mečeve sa Dominikanskom republikom 26. janauara i SAD 31. januara i već 2. februara se vraća u Beograd.

Stojković i dalje pokušava da postigne dogovor sa Kinezima oko isplate 5,3 miliona evra, pristaje ćak i da izgubi nešto novca samo da početkom februara dobije zeleno svetlo da sedne na klupu "orlova". S obzirom da je Stojković slobodan i da nema obaveza sigurno ne troši uzalud vreme već gleda mečeve ove selekcije Srbije, analizira i pravi neki svoj model jer koliko god je pre tri nedelje bilo nerealno da postane slobodan, dogodile su se neke stvari zbog kojih se celokupna situacija može rešiti pozitivno po Savez i Piksija.

Ako Stojković ne uspe u misiji, FS Srbije je projektovala za selektora Sava Miloševića. Bivši trener Partizana je postavio određene uslove, oni su posle nećkanja prihvaćeni, ali se čeka Piksi. Savo i Piksi su ostali jedini u konkurenciji, možda se dogodi i da rade zajedno neko vreme.

Marko Pantelić, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije kaže da se Savez trudi da usaglasi uslove sa Draganom Stojkovićem kako bi "Piksi" preuzeo nacionalni tim Srbije.

- Za Stojkovića sam nedavno rekao da je bio i ostao prvi kandidat za selektora. On isto želi da preuzme reprezentaciju, tako da i on i FSS zajednički ulažu ogroman napor da se to konačno i dogodi. Ukoliko slučajno ne bude dogovora, u šta lično čisto sumnjam, Savez će u navedenom vremenskom okviru imenovati novog selektora naše najbolje reprezentacije. Razgovarano je sa sedmoricom kandidata, trojica su u užem izboru. U odnosu na ovo što sam rekao potrebno je još malo strpljenja tako da je IO saglasan da novog selektora imenujemo do polovine februara - izjavio je Pantelić i dodao. 

Kako i bilo, kvalifikacije za Mundijal 2022. godine počinju 24. marta kad Srbija dočekuje Irsku. Zatim 27. marta na stadionu "Rajko Mitić" gostuje Portugalija dok "orlove" 30. marta očekuje gostovanje Azerbejdžanu. FS Srbije ima vremena do 15. februara da imenuje selektora sem ako neće neko drugi da šalje pozive reprezentativcima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati