Fudbal

Sašo Ilijoski

11. 01. 2021. 14:05 2

GDE SU GOLOVI? Samo Vlahović u formi

Fudbalska reprezentacija Srbije očekuje novog selektora, ali poslednje vesti iz Engleske i Španije otvaraju jedan potencijalno novi problem - forma glavnih napadača Aleksandra Mitrovića i Luke Jovića.

Mitrović je na "ledu" u Fulamu, Jović je novom povredom samo dodao broj propuštenih trreninga i mečeva u Real Madridu, Đorđe Despotović se oporavio ali je na zimskoj pauzi i jedini od kvarteta špiceva koji su bili pozivani od strane eks selektora Ljubiše Tumbakovića u 2020. godini igra - Dušan Vlahović.

Najmlađi od svih napadača na koje je računao bivši selektor je u odličnom ritmu, standardan je u Fiorentini iako tek imao 20 godina. U poslednjih šest mečeva Serije A postigao je pet golova, zasenio i jednog Kristijana Ronalda u senzacionalnoj pobedi "ljubičastih" protiv Juventusa. On igra strastveno kako za klub tako i u dresu "orlova" gde je u četvrtom meču, a prvom kao starter, postigao debitanstki gol protiv Rusije. Izrasta u špica od mnogo desetina miliona evra i u ovom času je jedini reprezentativni napadač u pravoj formi.

Aleksandar Mitrović je u kontra ritmu, posle oporavka od povrede ne liči mnogo na sebe, pod stalnom kritikom je i menadžera Skota Parkera a i mediji ističu da je Fulam voljan da ga proda. Nisu navikli u klubu iz Londona da "Mitrogola" vide bez pogotka od septembra! Posle gola Ipsviču 16. septembra, usledila su dva Lidsu tri dana kasnije i tu je stavljena tačka na njegovih 900 minuta na terenu. Od novembra nije završio meč, tri puta je ulazio kao rezerva. U formi ili ne, Mitrović je uvek prva opcija "orlova" jer je na 61 meču postigao 36 golova, drugi je strelac svih vremena. Poslednji pogodak postiogao je u Istanbulu protiv Turske (2:2), ali promašeni penal protiv Škota u penal seriji ga je psihički poljuljao. Nadamo se da će Mitar dići glavu i ući u pravu formu jer je on udarna pesnica naše selekcije. I kapiten od meča sa Rusima.

Luka Jović postaje fenomen, jer je neshvatljivo da se povrede ređaju u nizu jedna za drugom, da ga u nevreme snađe i koronavirus... Za "kraljevski" klub poslednji meč odigrao je protiv Valensije 8. novembra i to svega sedam minuta, ukupno 208 minuta u ovoj sezoni. Poslednji gol za Real postigao je protiv Osasune 9. februara 2020, ali je u selekciji Srbije zablistao u novembru. Doneo je "orlovima" produžetke protiv Škotske, a posle asistencije za remi u Mađarskoj, sa dva gola i asistencijom deklasirao je Ruse (5:0) u Beogradu. I sa mnogo nade došao u Madrid a bio tri nedelje u karantinu zbog koronavirusa. Svašta može da se dogodi u januaru, pa i da Jović promeni klub. Jer, ako svane njemu, i Srbija će biti jača.

Đorđe Despotović je igrama u Rubinu zaslužio pažnju i poziv selektora Tumbakovića, postigao je čak sedam golova na 15 mečeva. Bio je jedan od najboljih napadača Rusije, Tumbaković ga je uvek pozivao ali nije debitovao. Možda bi u novembru da se nije povredio. Na puzi je, zdrav je i bilo bi dobro da se ponovo odlično pripremi i kroz mečeve u ruskoj ligi nabilduje formu jer on jeste kalibar i kvalitet za reprezentaciju Srbije.

Dobra vest je da su dva Aleksandra, Prijović i Pešić "progledali" u poslednjih pet meseci. Prijović je počeo ponovo da igra u Al Itihadu, postigao je tri gola u osam mečeva. Nije ga bilo u selekciji od 2019. i poraza protiv Ukrajine 5:0, ali njegov kvalitet nije sporan. Pešić je raskinuo ugovor sa pomenutim Al Itihadom i stigao u Makabi iz Tel Aviva. Odličan potez za bivšeg napadača Crvene zvezde jer je na 16 mečeva postigao pet golova, nanizao još tri asistencije. Pomogao je ekipi da dostigne šesnaestinu finala Lige Evrope. S obzirom da nema prekida sezone u Izraelu trebalo bi da bude u dobroj formi. On je igrao samo poluvreme dok je selektor bio Slavoljub Muslin.

Srbija započinje kvalifikacije za SP 2022. ("B" grupa) 24. marta protiv Republike Irske u Beogradu, tri dana kasnije gostuje nam Portugalija dok 30. marta gostujemo Azerbejdžanu. U "B" grupi je još i Luksemburg, a do marta ostaje da se nadamo da će se srpski golgeteri raspucati.

Jer, u fudbalu je važan gol...

NAPADAČI "ORLOVA" 2020/21.

Aleksandar Mitrović (Fulam)

Mečeva: 16

Golova: 3

Asistencija: 2

Luka Jović (Real M.)

Mečeva: 5

Golova: 0

Asistencija: 0

Dušan Vlahović (Fiorentina)

Mečeva: 18

Golova: 6

Asistencija: 0

Đorđe Despotović (Rubin)

Mečeva: 15

Golova: 7

Asistencija: 2

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati