Fudbal

[ Izvor: Beta ]

04. 01. 2021. 21:13 0

BiH još bez selektora zbog nacionalnih podela

Fudbalska reprezentacija BiH nije danas dobila novog selektora zbog nacionalnih podela u Izvršnom odboru te organizacije, preneli su mediji u toj zemlji.

Kako se navodi, članovi Izvršnog odbora sukobili su se oko dvojice kandidata, Ivajla Peteva iz Bugarske i bivšeg kapitena reprezentacije BiH Sergeja Barbareza. Peteva podržavaju srspki i hrvatski članovi Izvršnog odbora, a za Barbareza su bošnjački.

Sednica na kojoj je bila potrebna dvotrećinska većina od 15 prekinuta je jer su bošnjački članovi sa aktuelnim predsednikom Saveza Elvedinom Begićem nisu hteli da učestvuju u radu stručne komisije koji je trebalo da predloži kandidata.

Komisija je pre sednice Izvršnog odbora jednoglasno, ali bez glasova bošnjačkih članova, izabrala Peteva kao kandidata koji je predložen.

Nova sednica Izvršnog odbora trebalo bi da bude održana u utorak, ali neće biti potrebna dvotrećinska većina, već polovina plus jedan glas.

Po poslednjoj promeni statuta, najmanje jedan glas mora da bude od predstavnika iz Republike Srpske, dva iz Fudbalskog saveza Federacije BiH (po jedan od predstavnika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti).

Veoma je moguće da ni u utorak ne bude izabran naslednik Dušana Bajevića na mestu selektora reprezentacije BiH.

Predstavnik Republike Srpske u Izvršnom odboru Vico Zeljković optužio je aktuelnog prvog čoveka Elvedina Begića za smišljene opstrukcije po nacionalnoj osnovi.

- Situacija je katastrofalna. Aktuelni predsednik Saveza je kriv za propast današnje sednice, jer nije želeo da selektor bude izabran. Begić je telefonski održao sastanak sa bošnjačkim članovima i rekao im da nije u interesu Bošnjaka da Petev bude izabran za selektora - kazao je Zeljković.

Begić je rekao da i na prošloj sednici Komisije, kad su dobili odvojene izveštaje članova Stručne komisije Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića, rekao da ne može podržati nijedan Misimovićev predlog.

- Ne mogu opet podržati nekoga ko laže i ko će opet posle nekog vremena reći da se ništa nije pitao - rekao je Begić, prenela je Hina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati