Fudbal

Direktno.rs

15. 12. 2020. 10:37 0

Priča o rasizmu sudije iz Pariza dobija neočekivan rasplet

Skandal iz Pariza sa meča PSŽ - Basakšehir koja je bila prekinuta, pa tek sutradan nastavljena zbog rasističkih reči rumunksog sudije igraču Dembi Ba i pomoćnom treneru turskog kluba Vebu dobila je neočekivan preokret.

Posle izjave sudije Sebastijana Kolteskua rumujnskom listu "Prosport" da on "nije rasista i da nije rekao napadaču Basakšehira ono što mu se stavlja na teret", rumunski novinar Emanuel Rosu otkrio je da rasizma nije ni bilo!

Naime, Osman N Doje koji je igrao u Rumuniji deset godina i pre dve se penzionisao, spojio je Dembu Ba i Kolteskua i poreneo je tok razgovora:

- Demba nikada nije tvrdio da je u pitajnu bilo kakav rasizam. Samo je rekao Kolteskuu da ne bi trebalo da na stadionu koristi reč "crn" - rekao je N’Doje - Zvali su me i Koltesku i Demba odmah posle razgovora, i bili su impresionirani kvalitetom razgovora koji su imali. Znam Rumune, nikada nisam imao problem sa razismom tamo. Pokušao sam da dobijem Kolteskuov broj odmah posle utakmice, kako bih ga ohrabrio. Znam da nije rasista.

UEFA sporvodi svoju istragu, videćemo uskoro zvaničan rasplet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati