Fudbal

Milan Zarić

04. 12. 2020. 17:08 0

Napulj dobio stadion "Dijego Armando Maradona"

Sad je i zvanično - stadion Napolija od danas se zove stadion "Dijego Armando Maradona". Ukaz o preimenovanju "San Paola" potpisao je gradonačelnik Napulja Luiđi de Magistris.

- Dijego Armando Maradona je najveći fudbaler svih vremena, neko čija su sportska dostignuća poštovana, zbog talenta i magije, neko ko je proslavio dres Napolija, koji nam je dao dve titule i ostale velike trofeje i ko je dobio večnu i bezuslovnu ljubav celog grada - navodi se u obrazloženju odluke da se ime stadiona kluba podno Vezuva preimenuje.

Da podsetimo, Dijego Armando Maradona je preminuo prošle nedelje u 61. godini od posledica srčanog udara, a upravo je najsvetlije trenutke u karijeri doživeo noseći dres Napolija.

- Maradona je bio simbol tima, koji je u mračnim godinama pokazao da je moguće dići se i pobediti, a koji je prenosio poruke nade celom gradu. Jer, nije pobeđivao samo Napoli, pobeđivao je celi grad. On je postao idol, kome su oproštene sve slabosti čoveka, ali koje nisu nijednog trenutka umanjile njegovu sportsku i fudbalsku veličinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati