Fudbal

Direktno.rs

01. 12. 2020. 09:55 4

E, TO JE HVALA Gazda Javora hvalio sudije pa "poginuo" od Nikolića

Predsednik Javora Dragomir Lazović zapamtiće ponedeljak 30. novembar 2020. jer je posle intervjua gde je neargumentovano dizao u nebesa Savez i čelnika Slavišu Kokezu, govorio da su sudije najbolje na planeti, samo pet sati kasnije u Novom Sadu doživeo brutalan odgovor od strane sudije Bojana Nikolića, koji mu se u ime kolega i Saveza "zahvalio" na dirljivoj podršci tako što je dosudio sumnjiv penal za Proleter u nadoknadi iz koga su Ivanjičani poraženi 2:1.

Javor je nadigrao Proleter ali nije uspeo da osvoji makar bod jer je čuveni sudija Nikolić na sve načine hteo da "zahvali" Lazoviću na lepim rečima. Nije svirao penal za Ivanjičane, a pošto su oni posle kornera nekako uspeli da izjednače u 84. minutu, čekao je priliku da pokaže na penal za domaćina. Posle neuspelog pokušaja, što se na snimku vidi (igranje rukom nije postojalo), jedan "kontakt" iskoristio je da dosudi penal u drugom minutu nadoknade iz koga je Proleter pobedio 2:1.

- Ono što ostavlja mučni utisak je sam način na koji smo izgubili utakmicu. Nije bilo korektno ono što se dešavalo na etrenu, nismo za protivnika imali samo Proleter i mislim da je izuzetno mučno od strane onih koji su na kraju odlučivali o pobedniku. Fudbal je viteška igra, sport, nadmetanje u kome dva protivnika imaju zadatak da pobede jedan drugog. Svi stručnjaci koji budu analizirali utakmicu i spremali opravdanja, mogu da im kažem da ovo ne vodi ničemu - pričao je posle trener Javora Igor Bondžulić.

A, onda je sde obradio i domaćinu:

- Ja iskreno zameram i domaćinu na ponašanju posle utakmice. Posle svega nije primereno da se protivnik provocira. I da se proslavlja sa muzikom i sa ostalim stvarima. Ja se ne bih radovao ovoj pobedi.Bilo je situacija, kada je sudija pomagao Javoru, ali ja nisam dozvoljavajo igračima da ponize protivnika. I to je put koga ću se držati. U realnim uslovima zaslužili smo da zabeležimo daleko bolji rezultat, Ovo je sramna strana fudbala koja je izašla na površinu.

Pokaznu vežbu te strane fudbala koju je Bondžulić pomenuo pokazao je trener Proletera Branko Žigić. Gost je zamerio domaćinu, a trener Proletera je pričao samo o fudbalu i pobedi:

- Postigli smo gol u nadoknadi, verovatno, zasluženo. Čestitam Javoru na doborj igri. Čestitke svima na terenu, okrećemo se novoj utakmici i spremamo se da završimo prvenstvo u stilu kako smo i započeli.

Žigić se ponašao tipično u duhu srpskog fudbala i ekipe koja nešto dobije. "Veži konja gde ti gazda kaže i ne pametuj mnogo", definicija je srpskog fudbala.

Dragomir Lazović, predsednik Javora već 22 godine, ovakvih lekcija se nagledao za pet života. Ne moramo mi da ga podsećamo. Pa, pitanje za njega, 24 časa posle onog neargumentovanog i naređenog pranja fudbalske biografije Slaviše Kokeze i njegovih ljudi: kako ocenjuje suđenje Bojana Nikolića i da li još uvek pokušava srpski narod da ubedi kako nam sa ovim Savezom i  Kokezom teče med i mleko?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati