Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

30. 11. 2020. 12:29 0

Antić i Ivanović slave u Belorusiji, rudarima titula posle 15 godina

Šahtjor iz Soligorska je novi šampion Belorusije i to u nikad dramatičnijem poslednjem kolu kada su za bod nadmašili dotadašnjeg lidera BATE Borisov.

BATE je imao bod više pred poslednje kolo i gostovao je Dinamo Minsku, dok je Šahtjor dočekao Minsk. Srpska kolonija iz Borisova - Nemanja Milić, Aleksandar Filipović, Bojan Dubajić, Bojan Nastić i Boris Kopitović remizirala je u Minsku 0:0, dok su Nikola Antić i Igor Ivanović golovima u nadoknadi slomili Minsk 4:2 i posle 15 godina osvojili titulu sa Šahtjorom.

- Postigli smo gol za 3:2 u 92. minutu. U tim trenucima smo čuli da je rezultat na utakmici BATE - Dinamo 0:0. Ubrzo smo postigli još jedan pogodak i usledio je delirijum. Bila je to utakmica samo za one sa jakim srcem. Čuo sam na poluvremenu da je Dinamo Minsk je promašio penal i već tada samimao osećaj da će BATE da ispusti bodove. Verovao sam, nisam bio napet. Igrali smo svoju igru i uradili sve do nas. Do sudijske nadoknade je bilo 2:2, borili smo se sa rivalom, ali i lošim terenom, zimom... Radost po završetku urakmice bila je neopisiva, slično mi se nije desilo od Evropskog prvenstva osvojenog sa Srbijom. Veoma sam srećan, ovo je potvrda dobrog rada - rekao je levi bek Nikola Antić za "Mocart".

Antić i Igor Ivanović, bišvi krilni igrač Napretka, su standarndi članovi prve postave Šathjora, postigli su po četiri gola na 25 odigranih mečeva.

- Igoru je ovo bila prva godina u inistranstvu, u pobedi za titulu namestio je dva od četiri gola. Mlad je igrač i predstoji mu svetla budućnost. Kroz nekoliko sezona očekujem da postane reprezentativno krilo Srbije. Veoma sam srećan, posebno jer sam titulu osvojio u inostranstvu što je potvrda kvaliteta. Naredne godine nas očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona i još veći izazovi. Postigli smo zaista ogroman uspeh. Ovo mi je prva titula i smatram je nagradom za sav uložen trud. Bilo je mnogo uspeha i padova i veoma mi je drago što se na kraju sve završilo na najbolji mogući način. Teško je doći do vrha, a još teže ostati na njemu, ali ćemo se potruditi da u tome uspemo - poručio je bivši levi bek Crvene zvezde i Vojvodine.

Treba reći da je Šahtjor jedinu titulu osvojio 2005. a da je od tada pa sve do prošle godine BATE Borisov vladao sa 13 uzastopnih titula. Prošle sezone primat im je oduzeo Dinamo Brest, ove Šahtjor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati