Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Maxbet sport ]

26. 11. 2020. 15:22 1

Dika: Maradonin dres ide u muzej Barse ili Napolija

Beogradska Marakana pamti 20. oktobar 1982. godine kada je legendarni Dijego Armando Maradona postigao neviđen lob, doveo skoro 100.000 ljudi do očaja, muka, a zatim ih naterao da ustanu i frenetično aplaudiraju jednom od najvećih majstora fudbala svih vremena.

Na golu Crvene zvezde stajao je sjajni Aleksandar Dika Stojanović ili u narodu "Dika stariji" koji danas sa setom priča o velikom Dijegu za "Maxbetsport".

– Mnogo mi je žao što je sa životne scene otišao jedan velikan, cenjen i poštovan u čitavom svetu. Bio je genije, znao je da uživa u igri, rođen je da bude veliki – rekao je Stojanović a zatim se osvrnuo na čuveni lob tada asa Barselone – Taj lob je čuven, kao i moja reakcija da apludiram majstoru. Na neki način sam “naterao” 100.000 navijača na tribinama da nastave sa aplauzima. Kasnije je Maradona pričao našim ljudima, da su mu dva gola obeležila karijeru. “Božja ruka” Šiltonu na Svetskom prvenstvu u Meksiku i pogodak u mojoj mreži.

U tunelu je Maradiona poklonio dres Diki.

- Dao mi je dres uz opasku: “Kako bih voleo da sam tako visok i lep kao ti”… Nasmejali smo se uz srdačan bratski pozdrav. Bila je čast da se sa njim nadmećeš. On je najbolji igrač svih vremena uz Pelea. Sve je radio s lakoćom, krasili su ga talenat i umeće, rodio se da bude veliki, delovao je mnogo moćno.

Dres je preživeo od 1982. do danas, Aleksandar Stojanović je odlučio šta će s njim:

– Dres Maradone, koji imam sa istorijske utakmice iz Beograda, pokloniću muzeju Barse ili Napolija!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati