Fudbal

Sašo Ilijoski

27. 11. 2020. 14:19 0

Kaluđerović za Direktno: Po titulu i u Ameriku

Litvanija je dobila novog šampiona, posle trogodišnje vladavine Suduve, neočekivano je titulu osvojio Žalgiris. I to zasluženo, u direktnom okršaju pobedili su "zeleni" 3:0 i posle utakmice potvrdili pretpostavku - za titulu je bilo potrebno da angažuju - Andriju Kaluđerovića - "Kaluđera". Poslednju krunu u 2016. takođe je golovima potpisao Kaluđerović i njegov angažman bio je pun pogodak.

- Izgleda da smo Žalgiris i ja suđeni jednom drugome u poslednje vreme. Pre tri godine sam postigao ovde 20 golova na 19 mečeva i doneo titulu, sada sam pogađao kad je bilo najpotrebnije i bitno je da smo vratili primat - kaže za Direktno.rs Kaluđerović.

Nije sve bilo bajno kad je u avgustu krenuo put Viljnusa.

- Morao sam dve nedelje u karantin zbog korone, a kad sam počeo da treniram imali smo osam bodova manje od Suduve i skoro minimalne šanse da nešto uradimo u preostalih devet mečeva. Međutim, zaređali smo na kraju sa odličnim partijama i imali sreće da igramo za titulu kod kuće direktno sa njima. Asistirao sam za gol, postigao onaj ključni drugi i zasluženo smo im vratili za poraz u Kupu. Mogli smo do duple krune, u produžetku sam postigao gol za vođstvo, ali su oni do kraja okrenuli uz crvene kartone. Ali, dobro, vratili smo titulu, zato sam i došao.

Na 10 utakmica postigao je Kaluđerović sedam golova i dodao još nekoliko asistencija, nema dileme što se tiče zimskih planova.

- Pričali smo odmah oko nastavka saradnje. Ostaje da se posle odmora dogovorimo oko svih uslova, ali želim da ostanem u Žalgirisu. Lepo mi je, znamo klub, grad, uređena zemlja, igraćemo i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Andrija je globtroter, nosio je dres 22 kluba sa skoro svih kontinenata.

- Ostala mi je još Amerika, iskreno planiram da napravim transfer i u neku od liga tih zemalja i onda kažem da sam, da se našalim, "svetski igrač". Kad sam već stigao do Australije i Novog Zelanda, Azije i Afrike želim da odigram i na tlu Amerike. Radim na tome, imam samo 33 godine. Ibra igra i uživa i u 39, mogu i ja još dugo - zaključuje Kaluđerović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati