Fudbal

18. 11. 2020. 06:33 0

MATEMATIKA Srbija za Mađarsku, Mađarska za Srbiju

Srbiji večeras od 20.45 (TV Nova S) potrebna je pobeda nad Rusijom za prvi deo priče o opstanku u "B" diviziji i izbegavanju poslednjeg mesta u Grupi 3 a drugi deo kao protivuslugu trebalo bi da obavi Mađarska koja bi pobedom nad Turskom osvojila prvo mesto u grupi i prešla u A ligu, a pomogla "orlovima" da izbegnu potpuni krah.

Srbija će istrčati na "Marakanu" i pokušati da dođe do pobede bez Aleksandra Mitrovića, Aleksandra Kolarova, Dušana Tadića, Darka Lazovića, suspendovanog Saše Lukića, pod znakom pitanja je Stefan Mitrović... Moraće Tumbaković da sastavi tim od "zlatnih orlića", videćemo i kome će traka na ruku, nešto računamo ako je Sergej Milinković Savić bio na konferenciji možda će njemu pripasti ta časti i odgovornost. A, tim zna samo Tumba koji ako je suditi po raspoloženju javnosti i poslednjih put seda na užarenu klupu koja ga nije spržila trenerski, već ljudski.

- Svaki igrač je dao sve od sebe protiv Škotske, znamo šta smo propustili. Moramo da se okrenemo ka boljim rezultatima i završimo meč sa Rusijom sa pozitivnim rezultatom. Imali smo dovoljno vremena za odmor i spremićemo se za meč - rekao je Sergej Milinković Savić, a o krivici i budućnosti dodao - Mi igrači smo odgovorni za neuspeh jer smo mi igrali, ali svi smo u tome i snosimo zajedničku odgovornost. Imamo mik kvalitet za plasman na SP i idemo ka tome da u budućnosti pravimo bolje rezultate.

Na gol će po svemu sudeći Dmitrović, trojica štopera bi trebalo da budu iz Mađarske Milenković-Spajić-Gudelj, a na pozicijama zadnjih veznih Nemanja Maksimović (ili Saša Zdjelar) i Marko Grujić, po stranama Mijat Gaćinović i Filip Mladenović. Sergej Milinković Savić će preuzeti dirigentsku palicu a videćemo hoće li Tumbaković opteretiti odbranu Rusa sa Lukom Jovićem i Dušanom Vlahovićem od starta ili će opet Nemanja Radonjić odigrati po strani. 

S druge strane, umesto izleta u Beograd, Rusi su tradicionalno sami sebi zakomplikovali život porazom u Istanbulu od 3:2 i sada su pod imperativom pobede. Stanislav Čerčesov je stigao bez 12 igrača i zaista je pitanje da li će "zbornaja" biti isti tim koji je lider u grupi i kome treba pobeda.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić", sudi Englez Entoni Tejlor a TV prenos je obezbeđen na TV Nova S. Malo iskupljenja za neuspeh i neodlazak na EURO ili povratak u treću ligu, videćemo večeras.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati