Fudbal

Direktno.rs

17. 11. 2020. 16:02 3

RASULO Kraj groteske prodavaca magle iz FSS!

Aleksandar Kolarov nije hteo da igra protiv Škotske, Dušan Tadić je napustio selekciju pred duel sa Rusijom, navodno zbog povrede tetive. Slom reprezentacije Srbije je odraz svih prećutanih problema zakotrljanih onog momenta kad je selektor Slavoljub Muslin odveo "orlove" na Mundijal u Rusiji 2018. godine i za to bio nagrađen otkazom, a suštinski nastalih kad je Slaviša Kokeza seo u fotelju prvog čoveka Saveza 2016. godine.

Kokeza vodi Savez kao privatnu firmu, jednostrano, kao neki oligarh, neznanjem i sujetom eliminiše svakog ko mu se suprotstavio. Prvo je eliminisao selektora Slavoljuba Muslina, pa kapitena Branislava Ivanovića, pa su precrtani Duško Tošić, Luka Milivojević, Mijat Gaćinović (ova dvojica su se vratila)... Skoro sve mundijalske skandale, nažalost, pokrila je tragična smrt Gorana Bunjevčevića, sportskog direktora i valjda jedinog koji je smeo da misli drugačije od Kokeze i da mu to saopšti. Doduše, pažljivo, kao prijatelju.

Ćutali su posle skandala u Rusiji Aleksandar Kolarov i Dušan Tadić, kapiteni i nosioci trake. Nisu stali iza saigrača, ostali su "Švajcarska", podržali su akcije Saveza zarad nekih ličnih interesa i poslovnih aranžmana, bili iskorišćeni u u političke svrhe a da to nisu primetili i na kraju su doživeli izdaju. Uz lažni osmeh od tog istog Slaviše Kokeze i ljudi iz Saveza koji su im radili iza leđa, pogotovo oko premija. Kad imate mnogo novca, kada ga sami pošteno zaradite, onda vam je svaki evro značajniji, a gadno reagujete kad se osećate prevarenim.

Maske su pale kad se saznalo kako će se deliti premije za plasman na EURO. Kolarov je od pokliča "Grande prezidente" rečenom uz zagrljaj Kokezi posle pobede nad Norveškom došao do toga da se samo mesec dana kasnije grdno isvađa sa svima i kaže da ne može da igra jer ga mišić boli. Besan je bio i Tadić, ali je izašao na teren, odigrao 180 minuta a bolje da nije jer ga nigde nije bilo ni protiv Škota, ni protiv Mađara. Umesto na konferenciju, Tadić je danas u Amsterdamu, da leči navodno tetivu, a pre svega dušu.

Lažni osmesi, klanovi i naravno uvek nefudbalski faktor kao što su uglavnom premije havarisali su nekad jugoslovenski, a sada sprski reprezentativni fudbal. Gde ima novca, a FS Srbije je kasa koju 80 odsto puni UEFA svake godine, tu uvek postoji gužva ko će više da zavuče ruku u džak. I uvek su negde glavni proizvođači uspeha, struka i fudbaleri na kraju reda, ustrojeni po nekim pravilnicima, dok je birokratija prva na blagajni. Sa svojim pravilima "ispod žita".

Mnogi će optužiti Kolarova i Tadića da su izdali Srbiju, a jedino u šta ne treba sumnjati je njihov patriotizam i odnos prema zemlji i narodu. Nikoga ne treba osuđivati što želi da igra za svoju zemlju pa makar i pod ovom vlašću, ali za sve postoje mera i granica tolerancije. Njih dvojica su je prešli, upali su nevešto u zamku i odustali. Treba čudi i njihovu stranu priče pa sabrati dva i dva. Zakon "omerte", nezameranja je sinonim za Srbiju, još nismo čuli ni reč od Slavoljuba Muslina i Branislava Ivanovića...

Nadamo se da će se sa utakmicom protiv Rusije završiti tužna priča "Lažni osmesi Rusija 2018", da se završi groteska prodavaca magle sa Terazija 35. Nadamo se da će Kokeza sa saradnicima odmah abdicirati i otići da gradi Nacionalni stadion, a fudbal ostaviti nekim drugim, stručnim ljudima koji će prvo morati da izvuku mač kralja Artura iz kamena, a zatim da dobiju bitku po bitku sa akumuliranim problemima za povratak svemu ono što ovaj sport predstavlja.

I reprezentaciju čeka čistka, renoviranje, nadamo se sa selektorom koji će imati autonomiju i podršku u radu. U svakom slučaju, vreme je za "zlatne orliće". Postali su "orlovi".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati