Fudbal

Direktno.rs

09. 11. 2020. 12:13 1

Partizan je bar po ovome ostao najuspešniji u Evropi

Fudbalski klub Partizan ostao je "broj jedan" u Evropi po broju fudbalera koji su ponikli u njihovoj školi a igraju profi fudbal u 31 državi koje su obuhvaćene u artiklu.

Prema istraživanjima CIES-a, međunarodnog centra za istraživanja iz Nojšatela, crno-beli u 31 državi imaju 85 profesionalnih fudbalera koji su stasavali od 16. do 21. godine života u Humskoj a za to vreme bili minimum tri sezone u crno-belom dresu.

Iza crno-belih su naravno Ajaks sa 77, Dinamo iz Zagreba ima 71, Dinamo iz Kijeva 69, Šahtjor iz Donjecka 67, Real Madrid 63, dok je Crvena zvezda na šestom mestu sa 61 igračem. Treba reći da je Vojvodina na 10. mestu sa 55 igrača, Rad na 16. sa 47, a OFK Beogread, koji sada tavori u trećoj ligi, na 41. mestu sa 31 igračem.

U istraživanju su bnili obuhvaćeni broj igrača, prosek godina, prosek odigrfanih mečeva, ali i nivo liga u kome igraju. Vidio se odmah da je nivo liga kod naših klubova mnogo niži nego kod Barselone, Reala, Atletika...

 

Srbija

1. Partizan  85 igrača

6. Crvena zvezda 61

10. Vojvodina 55

16. Rad 47

41. OFK Beograd 31

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati