Fudbal

S. I.

06. 11. 2020. 06:05 0

Zvezdaško srce vodi ka cilju, igra pod lupom

Crvena zvezda je napravila značajan korak ka proleću u Ligi Evrope, pobeda nad Gentom izvojevana je velikim srcem, majstorijama Kange, Kataija, panterskom akrobatikom Borjana, ali i musketarskim jedinstvom ekipe i na kraju srećom jer se bez nje ne može. Međutim, problemi u igri, partije Sanoga jesu i dalje prisutni.

Ko je gledao finiše mečeva Crvene zvezde protiv Krasnodara, Salcburga, Jang Bojsa i Genta nije mogao da ne primeti veliku sličnost. Sreća se u sportu zasluži, a onaj koji odozgo meri i seče kaže da je Zvezda to pošteno zaradila, sva četiri puta. Povijala se protiv Genta kao i u nabrojanim mečevima, video se manjak snage, kvaliteta, ali i veliko srce. Nije bez razloga Miloš Degenek, taj Zvezdin fanatični ratnik posle meča istakao "nismo igrali baš kako treba, ali smo pokazali karakter i veliku želju, uradićemo nešto u Evropi".

Gent je kao klub daleko ispod Zvezde, ali ima jači tim od srpskog prvaka, imamo modernije profilisane igrače, ali nije u dobrom momentu iz 100 razloga. I to je njihova stvar, ne Zvezdina. Ono što je srpski prvak trebalo da uradi - on je i uradio. Dobio je meč na individualni kvalitet Gelora Kange koji je samo dokazao da pravi razliku kad hoće da bude ozbiljan, da njegovi pasovi imaju moć, ali isto tako da je koronavirus, kao i kod Mirka Ivanića, uzela danak. Nije se ni očekivalo da Aleksandar Katai "pušta kišu" kao protiv Libereca, štaviše, kiša koja je padala omela ga je u nekim njegovim driblinzima gde je bitna promena pravca. Ali se očekivalo da reši nerešivo.

Gol iz slobodnog udarca bio je presudan, odlučujući iako bi ga odbranilo devet od 10 golmana. Katai opravdava ulogu lidera i za sada se višestruko isplaćuje klubu jer je doneo još 570.000 evra u kasu. Ben je bio mnogo bolje čuvan, nije ga bilo u ofanzivi ali je zato sjajno pomagao Milanu Gajiću u odbrani. Dijego Falćineli je opet izrovao teren, njegovo uklizavanje u nadoknadi je samo pokazalo koliko daje celog sebe za tim.

Na Milana Borjana ne treba trošiti reči. Kao protiv Krasnodara, Salcburga, Jang Bojsa tako i protiv Genta odbranio je nemoguće, zalepio je loptu za rukavice kad se svima zaledilo srce. Zato je kapiten i jedan od najboljih golmana.

- Čestitao bih Borjanu na fenomenalnoj odbrani, pokazao je da je veliki golman i gospodin, igra fenomenalno i pored svega što mu se dešavalo bvan terena - istakao je Degenek.

Degenek je ostavio srce na terenu, baš kao i Milan Gajić i Marko Gobeljić, Nemanja Milunović je delovao sigurno ali i nervirao pogrešnim pasovima.

- Osvojena su tri boda kroz lavovsku borbu, igrači su pokazali da nose sa ponosom dres Zvezde. Ne znam da li se to moglo videti u TV prenosu, ali ritam meča je bio paklen, a to i teren su više odgovarali igračima Genta. Taj tim je tako selektiran da ima moć, brzinu, tranziciju, osvajanje prostora. Mi smo i zaslužili delić sreće, jer smo pre svega bili tim. Postali smo još kompaktnija grupa, mislim da je cela klupa živela i igrala meč, svi zajedno smo izneli susret. Ne može se igrati na ovom nivou meč bez stresa, ali sa svakim tim stresom mi rastemo kao ekipa. Na kraju svi zvezdaši mogu da budu ponosni - siže je analize Nebojše Miloševića, trenera Zvezde koji je i ovog puta zamenio Dejana Stankovića koji je odrađivao kaznu UEFA.

Problemi u organizaciji igre Zvezde su ostali a ogole se kad se naiđe na kvalitetnijeg protivnika. Seku Sanogo. Mogu da ga tapšu po ramenu, da pričaju kako je odigrao dobrih pola sata, ali od činjenica se ne može pobeći. To nije taj Sanogo koga su kupili, jer je opet kasnio kod gola Genta, izgubio je ponovo mnogo lopti, nije konkurentan u ozbiljnijem meču. Izgubio je zbog čestih povreda i brzinu pa svaki meč dobija karton. Neće ga biti u Belgiji na revanšu jer će morati da odradi suspenziju pa će Stanković moći i da ga odmori, bolje pripremi ako je to moguće. Kod veziste iz Obale Slonovače pojavio se i strah pa sve češće usporava igru vraćajući loptu u poslednju liniju.

Zbog takve njegove igre previše se potroši njegov par, juče Kanga, a pre sedam dana Veljko Nikolić, a onda i Katai mora da se vrati nazad kako bi organizovao bolje neki napad pa gubi snagu tamo gde treba. Na treneru Dejanu Stankoviću, koji je ponovo sa stručlnim štabom dobro pripremio meč, udarao rivala po poslednjoj liniji koja je slaba, je da u naredne tri nedelje otkloni nedostatke i pripremi duel 26. novembra protiv Genta u Belgiji.

Čekaće ih tamo jači ritam, veći pritisak, možda kompletniji Gent. Ali, Zvezda ima sve u svojim rukama, kao što je rekao Boško Đurovski na RTS-u, "Gent je odličan tim, ali Zvezda ima šest bodova i 95 odsto će igrati u nokaut fazi". Hofenhajm za sada odrađuje posao i za Zvezdu, ako pobedi u Češkoj, Zvezdi će olakšati posao. Na papiru, na crveno-belima je da osvoje još tri boda i stave pečat na plasman u nokaut fazu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati