Fudbal

S. I.

29. 10. 2020. 07:15 0

TIM ZVEZDE Mora da se izađe sa sloganom "Kec na Marakani"

Crvena zvezda danas od 18.55 (RTS 1) igra meč drugog kola Lige Evrope protiv Slovana Liberec i ima imperativ pobede jer je samo ona usmerava ka postavljenom cilju - nokaut fazi.

Poraz od Hofenhajma na startu bio je bolan s obzirom na način na koji je doživljen, zato bi u današnji susret sprski prvak morao da uđe "po niški" - "Kec na Marakani". Nema sumnje da su crveno-beli kvalitetniji od češke ekipe koja se odlikuje snagom i disciplinom, ali trener Dejan Stanković, bez obzira što neče sa klupe moći da vodi tim, moraće pulenima da vrati pobednički mentalitet, da ih "čipuje" na evropski mod i pošalje u bitku koja može, da ne kažemo mora da se dobije.

Određeni nedostaci u igri viđeni u derbiju i Nemačkoj, možda će se rešiti povratkom u tim Mirka Ivanića i saniranjem povreda Aleksandra Kataija i El Fardu Bena. Ovi igrači prave razliku, u utakmici protiv rivala koji je čvrst i ima organizovanu odbranu, oni su ti koji stvaraju "višak" i donose rezultat. Zato je izvesno da će Seku Sanogo i Veljko Nikolić pokušati da uspostave kontrolu na sredini terena, a da će iza Dijega Falćinelija ili El Fardu Bena dejstvovati Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, sa zadatkom da kvalitetom i lucidnošću probiju odbranu rivala i zatresu mrežu. Šteta što Kanga ne sme po pravilu da igra jer nije prijavljen na vreme, jer bi mogao sa klupe da donese kvalitet.

Stanković je u Nemačkoj uspešno prezentovao sistem sa trojicom štopera, pa će ga upotrebiti i protiv Čeha. Ispred Milana Borjana trebalo bi da se nađu Strahinja Eraković, Nemanja Milunović (ako se oporavi, ako ne Radovan Pankov) i Miloš Degenek. Uz Sanoga i Nikolića, po stranama će dejstvovati Milan Gajić i Milan Rodić, a trojku napred činiće Mirko Ivanić, Aleksnadar Katai i napadač. Kažemo napadač, jer stručni štab ima tri opcije: EL Fardu Ben, Dijego Falćineli i Milan Pavkov. S obzirom na visoku odbranu Libereca, samo Pavkov bi mogao u skoku da se nosi sa njima, dok su Ben i Falćineli inferiorniji u vazduhui ali mnogo jači na "parteru". Ben ili Falćineli, to je, kako se čuje, dilema. Izbor će zavisiti i od odluke kako će se braniti prekid.

Sastav Zvezde za meč drugog kola, grupe "L" Lige Evrope protiv Slovana Liberec mogao bi biti: Borjan - Eraković, Milunović (Pankov), Degenek - Gajić, Sanogo, Nikolić, Rodić - Katai, Ben (Falćineli), Ivanić.

Meč sudi Portugalac Fabio Verisimo, a direktan prenos biće emitovan na RTS 1.

Grupa "L"

Drugo kolo, četvrtak

Crvena zvezda - Slovan Liberec 18.55

Gent - Hofenhhajm 18.55

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati