Fudbal

Direktno.rs

25. 10. 2020. 14:28 0

PRED NIŠ Stanojević: Ne tražim opravdanja, samo strpljenje

Partizan sutra od 17 časova gostuje Radničkom u Nišu, ponovo ima problema sa povređenim igračima, ali trener Aleksandar Stanojević je morao još jednom da demantuje da je ikada tražio alibi zbog teške situacije.

- Nikad od mene niste čuli da tražim opravdanje, već samo strpljenje. Nikad nisam pričao o problemima, kukao, ni pred derbi... Sve je to sastavni deo fudbala. Tražio sam samo strpljenje, mada ni to u fudbalu ne postoji. Ne možete ovde da tražite to. Bitno je da smo mi u klubu strpljivi, da su igrači strpljivi i ja verujem da će sve biti ok. Spremamo se u ovim okolnostima, radimo da popravimo igru i rezultat. Ja ću opet isto, malo strpljenja i nadam se najboljem - rekao je Stanojević.

Sejduba Suma neće moći da igra u narednih mesec dana, Lazar Marković će možda biti spreman i za sutrašnji meč, ali su šanse male, Bajbek može...

- Može sigurno poluvreme da izdrži. Zadovoljan sam njime, ali realno on nije u ritmu, neće biti ni u nekom narednom periodu. Nije šest-sedam meseci igrao takmičarske mečeve, ispao je iz ritma i moramo i sa njim da budemo strpljivi. Kao i sa ostalima, mlad igrač može da dobije šansu i da je iskoristi kao Lazar Pavlović, ali to ne znači da je preko noći postao prvotimac. Sve mora da ide postepeno i prirodno.

Isto važi i za golmane, sva trojica su branila ove sezone, ali se zna red.

- Stojke će braniti u Nišu, on je prvi izbor za derbi, neke "jače" utakmice, Nemanja i Popović imaju naše poverenje, dobijaće šansu. Želim da mi svi igrači što vioše budu u ritmu.

Prodaja Uroša Vitasa nije poremetila planove.

- Imamo četvoricu štopera, Vujačić je crnogorski reprezentativac a još ga nisam video na terenu i on zaslužuje šansu. Sveta Marković se pokazao kao veliko pojačanje tako da ne tražimo novog defanzivca.

Nemanja Kojić ne igra za Radnički, što je loše za Nišlije a dobro za crno-bele. Za Stanojevića nije neka prednost što šef struke rivala Milan Đuričić, kao trener u Humskoj u prethodnom periodu odlično za tim crno-belih.

- On je iskusan trener i znaće da iskoristi svoja saznanja, ali nije to neka prednost. Igraće sutra mnogi sa kojima nije radio. Radnički je ozbiljan tim, posle nas, Zvezde i Vojvodine možda najbolji u zemlji i pretendent je na Evropu. Zato nas čeka težak meč a svi verujemo u pozitivan rezultat - rekao je Stanojević.

Šef stručnog štaba Radničkog Milan Đuričić bio je veoma kratak prilikom najave ovog susreta, ali je istakao da će pobediti strpljivija ekipa.

- Ovo je izuzetno teška utakmica i za nas i za njih. Pobediće ekipa koja bude strpljivija i koja se bolje adaptira na uslove i na teren, koji će, zbog kiše koja pada u nedelju, biti težak za igru. Partizan maksimalno respektujemo, ali učinićemo sve da budemo na nivou jednog ovakvog meča, da pružimo dostojan otpor i da ugrabimo šanse koje nam se ukažu kako bi ostvarili pozitivan rezultat- rekao je Đuričić - Nemanja Kojić je i dalje povređen i neće moći da nam pomogne. Ostali su na raspolaganju i raspoloženi. Dobro smo radili i bićemo spremni da se borimo 90 minuta sa renomiranim protivnikom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati