Fudbal

Milan Zarić

25. 10. 2020. 08:00 0

SVETLOSNE GODINE Večiti, gledajte "El klasiko" i učite

Ljubitelji fudbala širom sveta juče su imali priliku da gledaju fudbal, i to onaj pravi, muški, bez pardona, napadački, bez kalkulacija... Barselona i Real su odigrali 245. "El klasiko" i sve je prštalo od šansi, golova, uzbuđenja i na kraju su "kraljevići" slavili sa 3:1. A onima koji su pratili ovaj okršaj iz Srbije je ostalo samo da se pitaju kada će jedan takav derbi da odigraju Crvena zvezda i Partizan, koji su od takvog fudbala udaljeni svetlosnim godinama.

Da srpski fudbal svakog dana tone sve dublje, da je sve dalje čak i od evropskog proseka, a kamoli vrha, jasno je i pticama na grani. Kvalitet fudbala je svakim danom sve lošiji, a pred svaki večiti derbi se navijači Zvezde i Partizana, kao i oni neutralni, ponadaju da bi upravo ovaj okršaj "večitih" mogao da bude prelomni, da bismo mogli da gledamo dobar fudbal, otvoren, pun šansi... Naravno, sve to traje do prvih minuta meča, a onda shvatimo da od toga nema ničega.

Tako je bilo i prošle nedelje, kada su ljubitelji fudbala priželjkivali meč pun golova, jer red je, a dobili su - pa, praktično ništa! Viđena su dva gola, samo tri šuta u okvir gola, mnogo faulova, tuče, prigovora, svađe sa sudijama, a nakon utakmice ratove saopštenjima, uvrede... Najmanje fudbala.

I onda - prebacite kanal, pustite meč poput onog između Barselone i Reala, pa se pojavi ono čuveno pitanje: "Kada ćemo mi u Srbiji da gledamo ovakav derbi?" Jer, samo u prvih 20 minuta viđeno je kudikamo više nego na celom večitom derbiju... Samo u tom delu meča postignuta su dva gola, viđene su još dve, tri kolosalne prilike i čak šest šuteva u okvir gola. A to je nešto o čemu naši klubovi mogu da sanjaju.

Fudbal u Srbiji je nikada lošiji, plaćamo ceh postavljanju nestručnih ljudi na pogrešna mesta, Slaviša Kokeza je predsednik jer mu je jedina zasluga to što je član SNS, dok Aleksandar Vučić s vremena na vreme pomene izgradnju Nacionalnog stadiona, čime zamazuje oči javnosti i pokušava da prikaže da situacija u Srbiji nije baš tako loša. I nije loše - očajno je.

I nije našim fudbalerima potreban Nacionalni stadion, trebaju im što veći ekrani, da bi videli kakav se fudbal igra širom Evrope, kako se igra "El klasiko" i da nešto nauče...

Ako mogu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati