Fudbal

Milan Zarić

24. 10. 2020. 17:56 1

STRAŠAN DERBI Real pokazao Barsi ko je šampion!

Kakav "El klasiko - strašan! Barselona i madridski Real su odigrali dinamičan, ofanzivan, atraktivan meč, a na kraju su trljali ruke "kraljevići", budući da su u gostima slavili sa 3:1. Na osnovu prikazanog, posebno u drugom poluvremenu, aktuelni šampion Španije je zasluženo došao do velike pobede.

Od početka meča se videlo kakav nas meč čeka na "Nou Kampu". Šanse su praktično od prvog sudijskog zvižduka krenule da se ređaju, te se samo postavljalo pitanje kada će se mreža prvi put zatresti.

A to se dogodilo u petom minutu. Tada je Kazemiro odlično oduzeo loptu na sredini terena, video je Karima Benzemu i odmah ga uposlio, a Francuz je posle nekoliko dodira sa loptom sjajnim pasom praktično spojio sa golom Federika Valverdea. Izašao je Urugvajac sam ispred Neta i lako ga matirao za prednost od 0:1.

Imao je Vinisijus šansu već u narednom napadu, no nije uspeo da se upiše u strelce, a za taj promašaj je odmah usledila kazna. Alba se odlično u osmom minutu ubacio iz drugog plana, dočekao je pas i pravovremenom asistencijom omogućio Ansuu Fatiju, koji je izjednačio.

Do kraja poluvremena nije više bilo golova, ali je bilo šansi, koje nisu iskoristili Benzema i Mesi da promene rezultat. Ipak, do promene je došlo u drugom poluvremenu.

Kraljevski klub je u tim trenucima bio bolji, imao je i više šansi, a takva igra im se isplatila u 63. minutu, kada su došli do prednosti. Dosuđen je penal za "kraljeviće" posle gledanja snimka, Serhio Ramos je preuzeo odgovornost i matirao Neta.

Očekivao se odgovor Katalonaca posle primljenog gola, no usledile su nove šanse izabranika Zinedina Zidana. Tako su Kros i Ramos imali kolosalne šanse, no nisu uspeli do gola. Ipak, ono što tada nisu uspeli da iskoriste, jesu u 90. minutu, kada je Luka Modrić stavio tačku na meč! Dobio je loptu u kaznenom prostoru, lako se oslobodio čuvara i golmana, te je rutinski zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.

Učešće u ovom meču nije uzeo naš Luka Jović, koji je bio u protokolu za ovaj meč, ali je svih 90 minuta presedeo na klupi.

BARSELONA - REAL MADRID 1:3 (1:1)

Stadion: "Nou Kamp". Strelac: Fati u 8. minutu za Barselonu, a Valverde u 5, Ramos u 63. iz penala i Modrić u 90. za Real Madrid. Sudija: Hoze Luis Munuera Montero.

Barselona: Neto - Dest, Pike, Lengle, Alba (od 87. Brejtvejt) - Buskets (od 82. Trinkao), De Jong - Pedri (od 82. Dembele), Kutinjo, Fati (od 82. Grizman) - Mesi.

Real Madrid: Kurtoa - Načo, Varan, Ramos, Mendi - Kazemiro, Valverde (od 69. Modrić), Kros - Asensio (od 81. Rodrigo), Vinisijus, Benzema.

DRUGO POLUVREME: Ramos i Modrić dotukli Katalonce! BARSELONA - REAL 1:3 (1:1)

90. minut - GOOOOOL! Luka Modrić je rešio derbi! Dočekao je pas, odlično se oslobodio Neta i rutinski zatresao mrežu. Tako je rešio pitanje pobednika!

86. minut - Mogao je Real da reši "El klasiko"... Došla je lopta do Krosa, koji je šutirao iz prve, međutim odbranio mu je Neto. Posle kornera je Ramos volejom pokušao, no i taj udarac je zaustavljen.

74. minut - Svesni su Katalonci da moraju da napadnu svim silama kako bi došli do izjednačenja, ali za sada u tome ne uspevaju. Sve što su uspeli jeste pokušaj posle karambola u kaznenom prostoru "kraljevića", koji su, ipak, otklonili opasnost.

68. minut - Izmena u redovima Madriđana, ušao je Luka Modrić umesto Federika Valverdea.

63. minut - PONOVO VODI REAL! Ramos je strelac sa penala! Matirao je Neta, koji je pročitao stranu, ali je udarac bio toliko precizan da golman Barselone jednostavno nije ništa mogao!

61. minut - Tražili su Madriđani penal smatrajući da je bilo faula u kaznenom prostoru Katalonaca, ali je sudija samo odmahnuo i pokazao da se meč nastavi. Ipak, nakon protesta je konsultovao VAR, koji mu je pomogao da donese odluku i pokaže na belu tačku!

46. minut - Nastavljen je meč na "Nou Kampu". Ostalo je igračima dva kluba 45 minuta da dođu do pobede, dok navijači širom sveta priželjkuju dinamično drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME: Buran početak "El klasika", ređale se šanse, uzbuđenja, golovi, BARSELONA - REAL 1:1

45. minut - Ipak, to nije trajalo dugo, budući da su "kraljevići" u samoj završnici pokušali da dođu do novog vođstva, Vinisijus Žunior se stuštio ka golu, ali je njegov pokušaj izblokiran. Ujedno, to je bila i poslednja šansa u prvom poluvremenu, na koje se otišlo remijem i u kom je sve prštalo od šansi.

40. minut - Nisu Barsa i Real mogli u tako visokom ritmu celo poluvreme, pa se činilo da je u poslednjih 10-ak minuta malo pao ritam.

33. minut - Vodi se velika borba u duelu Barselone i Reala, igraju fudbalera dva španska giganta bez pardona i poštede, pa se uzbuđenja konstantno smenjuju pred oba gola. Međutim, nije bilo efikasnosti kao na početku meča, te je to razlog zašto se rezultat od osmog minuta nije menjao.

24. minut - Kako se samo igra na "Nou Kampu", ma milina je gledati! Šanse se ređaju, u velikoj šansi je bio Lionel Mesi, čiji je udarac uspeo da odbrani Kurtoa, da bi u nastavku sevnula kontra. U prilici za gol je bio Karim Benzema, no njegov šut je, takođe, zaustavljen.

14. minut - Bolja je Barsa posle izjednačenja, sada je ona ta koja diktira tempo i baca na muke golmana Kurtou. Međutim, nije belgijski golman imao mnogo problema nakon tog izjednačujućeg gola Katalonaca.

9. minut - GOOOOL! BARSA JE IZJEDNAČILA - 1:1. Kako su samo Katalonci izveli napad, odličnu loptu je dobio Đordi Alba na levoj strani, našao je Ansua Fatija u kaznenom prostoru, a on je rutinski sa pet, šest metara matirao Kurtou! Kakav početak "El klasika".

7. minut - Kraljevski klub je bio u naletu posle vođstva, pa je samo koji minut kasnije imao novu sjajnu šansu. Ovoga puta se u prilici našao Vinisijus, međutim šutirao je pored gola!

5. minut - GOOOOL! VODI REAL - 0:1. Sjajno su odigrali kontru "kraljevići", uzeo je Kazemiro loptu na sredini terena, odmah uposlio Karima Benzemu, koji je posle nekoliko kontakta sa loptom našao Valverdea, koji se našao sam ispred Neta i doneo prednost gostima!

1. minut - Počeo je meč na "Nou Kampu"!

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati