Fudbal

Direktno.rs

24. 10. 2020. 07:35 0

MESI POD LUPOM Nije dao gol Realu 900 dana!

Fudbaleri Barselone i Reala danas od 16 sati na "Nou Kampu" igraju prvi ovosezonski "El klasiko", a jedan njegov učesnik biće pod posebnom lupom. Naravno, reč je o Lionelu Mesiju, jednom od najboljih svetskih igrača.

Mesi izvesno igra poslednji "El klasiko" u Barseloni

Lionelu Mesiju bi njegov 44. "El klasiko" mogao da bude poslednji u Barseloni. U zadnjoj je sezoni ugovora sa Kataloncima, sa čijom upravom je u otvorenom ratu i u kojoj je nakon nedavno završenog prelaznog roka ostao samo zato što niko nije mogao da plati 700 miliona evra.

Toliko je njegova otkupna klauzula iznosila prošlog leta, ali idućeg će zainteresovani klubovi moći da ga dovedu bez odštete. Mesijev odlazak iz Barselone čini se izvesnim i neminovnim. Jedina nada navijačima katalonskog giganta da će Mesi ostati jeste da dođe do promene uprave, odnosno da do kraja sezone aktuelni predsednik Đozep Marija Bertomeu podnese ostavku.

Realu je dao 26 golova, ali poslednji pre 900 dana

Što se tiče današnje utakmice, Katalonci se uzdaju da će Mesi biti posebno nadahnut iz nekoliko razloga: osim navedenog, kojeg potiskuju, preostali su da on tradicionalno odlično igra najveći derbi, ali i da već predugo posti protiv Reala.

Klubu kojem je do sada dao 26 golova, poslednji put je matirao 6. maja 2018. godine, kada je na "Nou Kampu" u 52. minutu doneo domaćinu prednost 2:1. Od tada je prošlo 900 dana i šest El klasika. Mesi je igrao njih pet, ali u 440 minuta Realu nije dao gol.

Trener Ronald Kuman ga izaziva da to uradi danas. Pre utakmice protiv Ferencvaroša u Ligi šampiona izjavio je da najbolji igrač Barselone ove sezone ne igra dobro. Uostalom, jedina dva gola dao je iz penala. Doduše, onaj protiv Ferencvaroša izborio je sam nakon što je u sjajnoj akciji nanizao tri suparnika.

Prekidom posta mogao bi dovesti Real do pucanja

Konačno, zadnji, ali nikako najmanje važan razlog zbog kojeg bi Mesi mogao da bude posebno inspirisan da njegov post protiv Reala ne pređe hiljadu dana je što bi golom mogao doprineti da velika kriza najvećeg rivala izmakne kontroli.

Realu bi, naime, poraz u gostima protiv Barselone bio treći uzastopni ove sezone.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati